Winst in Bedum en op 'Meij' worden punten gedeeld

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De cruciale vijfde speelronde staat voor het komend weekend op het programma. Want in de vele voetbalbijlages viel ook deze keer weer te lezen dat na vijf speelronden de eerste balans kan worden opgemaakt. Een balans van, wordt het wat of wordt het niets. Ook deze week weer enkele voorbeschouwingen van wedstrijden die Puurvoetbalonline interessant genoeg vindt om wat nader te belichten.
logo
SV Bedum krijgen zaterdag Leeuwarder Zwaluwen op bezoek. De Bedumers kregen vorig weekend in de derby tegen Omlandia eigenlijk te weinig. Daar zal men zich zaterdag graag voor willen revancheren. De Bedumers kennen als SV Bedum nog geen historie tegen de Zwaluwen uit Leeuwarden. De tegenstander van zaterdag kwam de laatste drie jaar in de tweede klasse uit en promoveerde vorig seizoen weer terug naar de 1e klasse. Daar wist het tot nu toe nog geen duel te winnen. Drie werd er verloren, tegen Blauw Wit ’34, PKC en Olde Veste, en een keer, tegen BCV, werd er gelijkgespeeld. De Bedumers deden het wat dat betreft beter. Twee keer werd er verloren, van Dronten en Veenwouden. Een keer gelijkgespeeld tegen Omlandia en thuis werd er op 19 september met 4-0 gewonnen van Groen Geel. Dat zorgt dat het duel in Bedum zaterdag voor beide partijen cruciaal genoemd mag worden. Bij winst kunnen de Bedumers omhoog kijken en voor de Leeuwarders zou een winstpartij betekenen dat er zicht op aansluiting bij de middenmoot komt. Prognose SV Bedum-Leeuwarder Zwaluwen: l
De Heracliden-Poolster is zaterdag om meerdere redenen een leuk affiche. Naast dat het duel tussen het gedegradeerde De Heracliden en het gepromoveerde Poolster is speelt er nog een speciaal tintje mee. Poolster-trainer Jeroen de Munck was in het seizoen 20 13-2014 de eindverantwoordelijke toen De Heracliden voor het eerst in zijn historie naar de 2e klasse promoveerde. De Munck was toen aan zijn derde seizoen in Uithuizermeeden bezig en had in de winterstop al bekend gemaakt dat hij naar Spijk zo vertrekken. Een weerzien met oude bekenden voor de Winsumer die graag de drie punten mee naar huis zal willen nemen. Vorige week werd er wat ongelukkig verloren van De Pelikanen zodat er een getergd Poolster naar Uithuizermeeden zal komen. De thuisploeg won zijn laatste wedstrijd uit bij Aduard. Een ‘gestolen’ zege werd er gezegd maar dat is nu eenmaal de sport. De beste wint niet altijd. Beide ploegen in totaal elf keer tegen elkaar waar negen keer van in competitieverband. Van de negen om het ‘eggie’ won de thuisploeg er vijf, speelde het een keer gelijk en werd er drie keer verloren. In het seizoen dat De Heracliden naar de tweede klasse promoveerde werd het een 2- 1 overwinning voor de thuisploeg. Beide ploegen zullen ook zaterdag niet volledig zijn wat een prognose wat lastig maakt. De Heracliden heeft in de vier duels tot nu toe twaalf keer gescoord tegen de Spieksters acht. Het aantal tegendoelpunten is bijna gelijk met negen voor Hera en acht voor Poolster. Wat dat betreft is de thuisploeg licht favoriet maar denk ik toch eerder aan een gelijkspel. Prognose De Heracliden-Poolster: 3.