Lastige klus SC Loppersum en puntendeling in Middelstum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Na drie speelronden zijn er in veel klasses al wat verschillen te zien. Ploegen met de volle buit of nog zonder punten zorgen nu al voor een duidelijk verschil. Komend weekend hebben we de vierde competitieronde waar ook weer een paar aardige duels op het programma staan.
logo
In Loppersum staat zaterdag het duel SC Loppersum-Lycurgus op het programma. Waar de thuisploeg al zes punten heeft behaald in zijn drie gespeelde duels staan de gasten nog op de hatelijke nul. Daar zal Lycurgus graag verandering in willen brengen. Het speelt echter tegen een ploeg die zeker revanche wil nemen voor de 4-1 nederlaag van vorig weekend tegen Appingedam. De thuisploeg zal het zonder Ruben Danhof moeten doen. De centrale verdediger werd in Appingedam namelijk van het veld gestuurd en is voor een duel geschorst. Beide teams hebben geen echt rijke historie want nog maar vijf keer eerder stond het duel op het programma. Twee keer was er winst voor de thuisploeg, twee keer werd het een gelijkspel en een keer nam Lycurgus de punten mee. Het is ook geen wedstrijd waar de doelpunten als rijpe appels van de boom vallen, In het seizoen 2007/2008 werden namelijk de meeste goals gemaakt in een duel dat toen in 2-2 eindigde. Loppersum is duidelijk beter aan het seizoen begonnen dan de gasten. Iets wat voor meer druk bij Lycurgus zal zorgen dan bij de Lopsters. Een nederlaag tegen een sterk Appingedam is geen schande namelijk. Dat zal trainer Henk Buikema zijn mannen deze week ook vast hebben verteld. Maar ook trainer Jan Potma zal zijn ploeg verteld hebben dat er nog geen paniek hoeft te zijn maar een overwinning welkom zou zijn. Een week later wacht namelijk Noordwolde zodat de stadjerders twee duels voor de boeg hebben waar wel wat moet gebeuren. Hoe Loppersum het gemis van zijn aanvoerder gaat opvangen is even de vraag. Danhof is namelijk een belangrijke factor binnen het team door zijn gerichte manier van coachen. Dat zorgt toch voor een beetje twijfel over de uitslag in Loppersum. Puurvoetbalonline Prognose: Loppersum-Lycurgus: 3.
Middelstum is ook na het gelijkspel van vorige week tegen Corenos nog steeds koploper in 4C. Het voert door een beter doelsaldo dan Amicitia de ranglijst aan. Een doelsaldo dat overigens wel bijzonder te noemen is. De Middelstumers hebben de minste goals tegen maar moeten vijf ploegen boven zich dulden waar het gaat om de gescoorde goals. Wat dat betreft wordt het een interessant duel in Middelstum want tegenstander GEO scoorde al 11 keer. Dat betekent dat de beste aanval tegenover de sterkste verdediging staat. Waar Siebrand Dijkema met drie treffers topscoorder is bij Middelstum heeft GEO in Tjeerd Vaatstra een topschutter in huis. Vaatstra trof in de drie wedstrijden die hij speelde namelijk zes keer het doel. Dat belooft dus wat in Middelstum tussen twee ploegen die daar drie keer eerder tegenover elkaar stonden. Een keer won de thuisploeg, een gelijkspel en een keer was de winst voor de gasten. Voor morgen denk ik dat er een gelijkspel uitrolt tussen twee ploegen die gezien de aanwezige kwaliteit bovenin mee moeten doen. Puurvoetbal Prognose: Middelstum-GEO: 3