Geen winst voor thuisploegen in Noordwolde en Hoogkerk

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Na drie speelronden zijn er in veel klasses al wat verschillen te zien. Ploegen met de volle buit of nog zonder punten zorgen nu al voor een duidelijk verschil. Komend weekend hebben we de vierde competitieronde waar ook weer een paar aardige duels op het programma staan.


logo
Noordwolde
verloor van zijn eerste drie duels er twee en speelde een keer gelijk. Dat is geen start waar je echt vrolijk van wordt. Als dan de volgende tegenstander VV Groningen is, die als enige in 3C nog ongeslagen is, dan weet je dat het richting een eerste seizoenszege een lastig verhaal gaat worden. Wisselvallig is wat op dit moment nog een beetje bij Noordwolde past. De ploeg van trainer Roy Kamps wisselt briljante momenten namelijk nog teveel af met momenten die bijna pijn aan de ogen doen. Gelukkig voor de geelhemden presteren Mamio en HFC’15 niet beter en staat Lycurgus er met nul punten nog slechter voor. Dat zorgt dat er nog geen directe aanleiding tot paniek is na een slechte start van het seizoen. Wat betreft zal het duel op 3 oktober van een groter cruciaal belang zijn dan zaterdag. Op 3 oktober gaat Noordwolde namelijk op bezoek bij Lycurgus. Maar Roy Kamps een beetje kennende zal hij zaterdag een tot op het bot gemotiveerd Noordwolde willen zien tegen het ‘sterrenensemble’ uit Groningen en omstreken. Pikant detail is verder dat Ivan Landlust als keepertrainer aan Noordwolde verbonden is en als doelwachter van VV Groningen fungeert. Dus wat dat betreft zal Noordwolde-goalie Roelof Bolt zijn trainer wel even wat willen laten zien. Maar ook Landlust zal zijn kwaliteiten graag willen demonstreren zodat het ‘duel’ Bolt-Landlust eentje in de wedstrijd Noordwolde-VV Groningen wordt. Een wedstrijd waarin de ploeg uit Groningen duidelijk favoriet is door zijn prestaties tot nu toe. Puurvoetbalonline prognose: Noordwolde-VV Groningen: 3.

Zaterdag speelt HFC’15 als fusieclub zijn eerste derby met als tegenstander Pelikaan S uit Oostwold. Voor de mannen van trainer John de Hoop is het bijna fietsend af te leggen maar dat zal waarschijnlijk niet gebeuren. De Hoogkerkers verloren vorige week in Spijk wat volgens de media een wedstrijd waarin nog al wat gebeurde. Een weggestuurde trainer die zijn spelers van het veld haalt zijn geen zaken die je als club wilt meemaken maar wat in Spijk wel gebeurde. Niet helemaal onlogisch werd het duel tegen Poolster ook nog eens verloren zodat het in Spijk een slechte middag werd voor HFC’15. Pelikaan S herstelde zich vorige week van de uitglijder van een week eerder tegen Aduard door thuis met 2-0 van De Pelikanen te winnen. Een derby is altijd anders wordt er wel beweerd maar of dat tegenwoordig nog zo leeft hebben velen hun twijfels over. Toch verwacht ik zaterdag de nodige strijd in Hoogkerk omdat de thuisploeg met een punt uit drie duels nu niet echt flitsend gestart is. Veel strijd levert kan resultaat op leveren maar of dat zaterdag in Hoogkerk ook het geval zal zijn betwijfel ik. Puurvoetbalonline prognose: HFC ’15-Pelikaan S: 2