Groninger Boys en Helpman: Nog even wachten op eerste zege.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

We zijn twee speelronden onderweg in het seizoen 2015-2016. Dat betekent dat er bij sommige clubs met zes punten uit twee duels van een prima start gesproken zal worden. Bij een ander zal er echter gesproken worden over een slechte start wanneer de hatelijke 0 nog niet is weggespeeld. Dit weekend spelen we ronde drie en ook nu zal Puurvoetbalonline er een aantal interessante duels uitlichten.
logo
Noordster speelt zondagmiddag zijn tweede uitwedstrijd van het seizoen op West End in Groningen. Daar zal Groninger Boys als tegenstander fungeren voor de ploeg van trainer Jaap Danhof. De Lopster heeft tot nu toe de volle buit binnengehaald met zijn team. Op de eerste competitiedag werd met 0-2 van GVAV Rapiditas gewonnen en vorige week werd er thuis met 7-1 over Valthermond heen gewalst. Uit bij het uit de eerste klasse gedegradeerde GVAV winnen en dan thuis Valthermond oprollen geeft uiteraard vertrouwen voor een volgend lastig duel. Groninger Boys mag wel met twee gelijke spelen gestart zijn, de roodhemden behoren wel tot de favorieten voor de titel in zondag 2L. Noordster en Groninger Boys speelden vorig seizoen beide nacompetitie om promotie naar de 1e klasse. Dat zal in beide kampen ongetwijfeld ook dit seizoen de doelstelling zijn. Beide ploegen speelden twee keer eerder tegen elkaar. In competitieverband won de ploeg uit Oude Pekela in het seizoen 2013-2014 met 0-5 op West End. Vorig seizoen waren beide teams elkaars tegenstander in de nacompetitie. Toen waren de boys op eigen veld te sterk voor Noordster door het duel met 2-0 te winnen. Wedstrijden in de nacompetitie zijn natuurlijk altijd anders omdat het over twee duels gaat. Toch denk ik dat Groninger Boys het lastig gaat krijgen tegen Noordster en dat het voor de thuisploeg een derde puntendeling wordt. Groninger Boys-Noordster: 3.

Helpman heeft uit zijn eerste twee duels een punt weten te scoren. De ploeg van trainer Marco Pesiwarissa speelde zondag gelijk tegen Groninger Boys. In de eerste helft kwam de thuisploeg op 2-0 maar Groninger Boys wist in de tweede helft terug te komen tot 2-2. Zondag wacht Peize als opponent. De Peizenaren, met de oud-trainer van Middelstum Frank Konneman als hoofdtrainer, wonnen zondag met 4-1 van promovendus ZNC. Een week eerder werd er met 2-1 verloren van Titan zodat in Peize van een redelijke start gesproken kan worden. Wil Helpman ook van een redelijke start spreken dan moet het zondag winnen van Peize. Als we in de geschiedenis teruggaan dan komen we niet veel duels tussen beide teams tegen. Vanaf het seizoen 1965-1966 t/m 2014-2015 stond Helpman-Peize maar zes keer op het programma waarvan vier in competitieverband. Vier keer won de thuisploeg en twee keer gingen de punten mee naar Peize. Vorig seizoen werd het een stevige 5-1 zege voor Helpman. Een uitslag waar men ook nu direct voor zou tekenen maar wat ik niet zie gebeuren. Helpman-Peize:3.