Eenrum neemt punt mee uit Zeijen en winst voor Kloosterburen.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De eerste speelronde van het seizoen 2015-2016 zit er op. Een opening met verassende en voorspelde uitslagen. Dit weekend spelen we ronde twee en ook nu zal Puurvoetbalonline er een aantal interessante duels uitlichten.

logoEenrum gaat zondagmiddag op bezoek in Zeijen waar SVZ als tegenstander wacht. De Eenrumers wonnen hun eerste duel thuisduel tegen Zuidlaarderveen met 3-0. De Zeijenaren gingen voor hun eerste duel op bezoek bij Meeden en keerden met een 3-1 zege huiswaarts. Twee geleden zag ik SVZ voor de beker spelen tegen ZFC Zuidlaren. Tegen de derdeklasser won SVZ toen met 6-1 in een wedstrijd waar de passie om te willen winnen van af spatte. Dat zal Eenrum zondag ook te wachten staan. Een zeer aanvallend ingestelde tegenstander die heel veel energie in de wedstrijd zal steken. In het duel tegen Zuidlaarderveen had Eenrum het geluk dat doelman Anton Brontsema in een uitstekende vorm verkeerde. Een vorm die hem tot ‘man of the match’ maakte volgens trainer Ronald Bouwman. Als een doelman in een met 3-0 gewonnen duel de uitblinker is dan mag je met drie punten niet klagen. Op papier zal Eenrum een in vorm zijnde keeper ook zondag nodig zijn want ik zie de Zeijenaren als een van de ploegen die bovenin de vierde klasse gaat meedraaien. Trainer Germain Beck heeft het over jonge honden als hij het over zijn pupillen heeft waar voor Eenrum kansen liggen. De ‘jonge honden’ denken bijna allemaal aanvallend waar de roodbaadjes misschien hun voordeel mee kunnen doen. Met slimme voetballers als Tim Veenstra en Siebrand Solinger in de gelederen is er misschien wel iets te halen in Zeijen. Dat zullen waarschijnlijk geen drie punten worden want ik denk dat de Eenrumers gezien de kracht en het thuisvoordeel van SVZ met een punt niet ontevreden mogen zijn. Prognose SVZ-Eenrum: 3.

Kloosterburen won twee weken geleden voor de beker met 3-1 van Kwiek uit Hoogezand. Een week later werd het in Hoogezand in het eerste competitieduel 9-2 voor Kwiek. Dat noemt men ook wel het ongrijpbare van voetbal. De ene wedstrijd is de andere niet. Want natuurlijk is het niet zo dat Kloosterburen er vorige week opeens niets meer van kon en Kwiek op eens een ‘wereldelftal’ heeft. Ik heb de ploeg uit Hoogezand tegen SV Bedum zien spelen en zag toen geen ploeg waar je van dacht, dat is dé kampioenskandidaat. In tegendeel eigenlijk want de Bedumers hadden het duel eigenlijk ruimschoots moeten winnen in plaats van met 0-1 verliezen. Voor Kloosterburen is het daarom zaak om morgen tegen FVV beter voor de dag te komen dan een week geleden. Dat moet gebeuren tegen een FVV dat vorige week thuis met 4-0 van Woltersum. Wat die uitslag waard is moet nog blijken want Woltersum was vorig seizoen geen hoogvlieger en als ik de selectie van Woltersum bekijk is er niet heel veel veranderd. Wat dat betreft zegt het nog niet veel over FVV als tegenstander van Kloosterburen. Maar een 9-2 nederlaag in een openingswedstrijd hakt er wel even in waarbij Kloosterburen het voordeel heeft dat het zondag thuis aan de bak moet. Het thuisvoordeel telt in Kloosterburen want vorig seizoen verloor de formatie van Willem Pettinga van zijn dertien thuisduels er maar twee. Vorig seizoen eindigden beide duels in een 2-2 gelijkspel waar Kloosterburen nu vast geen genoegen mee neemt. Alleen winst telt zondag namelijk in het hoge noorden wil men niet spreken van een matige tot slechte start van het seizoen. Een winst die er volgens mij ook gaat komen omdat ook nu het collectief wat de withemden zo sterk maakt de doorslag zal geven. Prognose Kloosterburen-FVV: 1