Geen winnaars in Zandeweer en Midwolda

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De eerste speelronde van het seizoen 2015-2016 zit er op. Een opening met verassende en voorspelde uitslagen. Dit weekend spelen we ronde twee en ook nu zal Puurvoetbalonline er een aantal interessante duels uitlichten.

logo
Z.E.C en Stedum zijn niet goed aan de competitie begonnen. De Zandeweer Eppenhuizen Combinatie verloor uit redelijk kansloos met 5-0 van GRC Groningen. De Stedumers waren thuis de verliezers in het duel met Rood Zwart Baflo. De Bafloërs gingen er met een 2-0 zege vandoor wat voor de ploeg van Leendert Nieborg een tegenvaller was. De Stedumers zagen wat geroutineerde spelers verdwijnen en hebben in Remy Nieborg met zijn 29 jaar de oudste speler in de selectie. De historie van Z.E.C.-Stedum laat zien dat de Stedumers vaak als winnaar van het veld in Zandeweer stappen. Van de laatste zeven duels in Zandeweer wist de thuisploeg maar een keer te winnen. Twee keer werd er gelijkgespeeld en vier keer won Stedum. Het duel uit het seizoen 2014-20 15 was wel de spectaculaire van de zeven want vorig jaar op 27 september werd het in Zandeweer 5-6 voor Stedum. Of dat weer zal gebeuren zou wel verbazend zijn maar of het na de zege van Z.E.C. in het seizoen 1999-2000 eindelijk weer een overwinning voor de groen/witten wordt zou voor een feestje bij de thuisclub zorgen. Helaas denk ik dat de uitslag anders zal zijn want de prognose voor Z.E.C.-Stedum is een:3.

Hunsingo gaat zondag op bezoek bij promovendus MOVV. De Winsumers verloren zondag met 5-1van Veendam 1894 en gaan op bezoek bij een ploeg dat ook zijn eerste competitieduel verloor. De ploeg uit Midwolda verloor uit bij Siddeburen met 4-1 maar zo viel in het verslag van MOVV te lezen, de ploeg was niet compleet. Met een veldspeler onder de lat als promovendus naar een sterk Siddeburen is geen gemakkelijke opgave. Hunsingo zit wat dat betreft in hetzelfde schuitje als de ploeg uit Midwolda. Ook de Winsumers waren niet compleet tegen Veendam en zullen dat ook zondag nog niet zijn. Zo is het zeker dat de van Warffum overgekomen doelman Marko Stoepker nog niet zal spelen. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek dat Stoepker een scheur in zijn meniscus heeft waar hij begin oktober aan geholpen zal worden. Wanneer de overige geblesseerden aan de kant van de Winsumers wel fit zijn voor het duel tegen MOVV dan zouden de Winsumers zeker kans hebben tegen de promovendus die na vijftien jaar weer terugkeerde in de derde klasse. In Midwolda zal het geen duel zijn tussen twee ploegen die we bovenin de derde klasse mogen verwachten. Handhaven zal binnen beide teams de doelstelling zijn waarbij ik denk dat beide ploegen zondag hun eerste punt gaan pakken. MOVV-Hunsingo:3