Remy van der Wal pakt met De Pelikanen eerste competitiepunten.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De Pelikanen won woensdagavond het vooruit gespeelde competitieduel tegen HFC’15 met ruime cijfers. In Appingedam werd het een 4-0 voor de ‘Peli’s’ waar trainer Remy van der Wal niet ontevreden mee was.

                             
Een duidelijke zege Remy tegen HFC’15-zaterdag. De Pelikanen zo goed of was HFC’15 niet in goeden doen: ‘Het was een overwinning die eigenlijk hoger had moeten zijn. Ik had eigenlijk wat meer tegenstand verwacht.”
Wat ik heb begrepen zijn er bij de zaterdagtak van HFC’15 aardig wat spelers vetrokken: ‘Dat had ik ook begrepen en volgens de trainer miste hij verder ook nog eens een drietal basisspelers. “
Jullie kwamen al snel op voorsprong: ‘Dat duurde eigenlijk nog vrij lang. In het eerste kwartier hadden we al vier keer moeten scoren. Dat gebeurde pas voor de eerste keer in de 25e minuut door een doelpunt van Reza Fambrene. Vlak voor het rustsignaal scoorde Niels Breedijk de 2-0. Na de pauze werd het vervolgens door treffers van Daan van Dortmont en Jermain Bos uiteindelijk 4-0.
Een mooie start voor jullie in deze vooruit gespeelde wedstrijd en kun je zaterdag in Spijk Mamio, die jullie volgende tegenstander is, bekijken: ‘Inderdaad dat is een prettige bijkomstigheid van dat we eerder moesten spelen. Mamio is een tegenstander die verrassend uit de hoek kan komen. Dan is het prettig wanneer je ze zelf hebt zien spelen.”
Al een beetje een beetje een beeld van de sterkte van de overige ploegen: ‘ VV Groningen en Pelikaan S worden getipt maar ik zeg altijd, eerst een wedstrijd of vijf onderweg zijn. Dan weet je een beetje hoe de verhoudingen liggen. Er zijn altijd ploegen die moeilijk in te schatten zijn. Hoe doet een Noordwolde het bijvoorbeeld. Hoe komen De Heracliden en Loppersum terug uit de tweede klasse en hoe manifesteert Poolster zich als promovendus. Dat is allemaal nog onduidelijk.”
En dat geldt ook een beetje voor de uitslag van gisteravond: ‘Eigenlijk wel want misschien is HFC’15 wel een van de zwakkere tegenstanders waar meer ploegen stevig van winnen.
Maar de eerste punten zijn binnen Remy: ‘Zo is het precies en dat is altijd  lekker beginnen.”