Opening kleedkamers FC LEO

Geschreven door Eduard Zuidema op . Geplaatst in Prietpraat

FC LEO kan terugkijken op een zeer geslaagd weekend waarin de nieuwe kleedkamers officieel in gebruik zijn genomen. Iets na zevenen landen 3 parachutisten op het hoofdveld waaronder wethouder Kor Berghuis met een symbolische sleutel van de kleedkamers.


Het G-team van FC LEO genieten in de nieuwe kleedkamers.
 Het G-team van FC LEO geniet in de nieuwe kleedkamers.

Het openingsweekend begon al op vrijdagavond.  Een zeer gezellig en sportief 35+ toernooi werd in Leens gespeeld. Het toernooi werd gewonnen door Zuidhorn dat een heel behoorlijk niveau haalde. De sportiviteisprijs (FC LEO-gehaktbal) werd door FC LEO afgestaan aan Dokkum.

Op zaterdag kon men op de foto met de echte KNVB-beker van FC Groningen, de dennenappel arriveerde om 1300uur op het sportcomplex. Na het bekerduel van het 1eelftal van FC LEO tegen The Knickerbockers, waarin de Leenster tot een kwartier voor tijd goed meekwamen, lieten de raadsleden van de gemeente De Marne zich van hun sportiefste kant zien. Gehuld in FC LEO-polo’s namen zij het op tegen het G-team van FC LEO. Vanzelfsprekend eindigde het duel in een politiek correct gelijkspel. Hierna was het wachten op de parachutisten. Rond de klok van zeven sprongen op drie kilometer hoogte Johan Schikan, Justin Fledderman en wethouder Kor Berghuis uit een vliegtuig boven Leens, onder grote publieke belangstelling. Voor zowel de parachutisten als de vele bezoekers op het hoofdveld een schitterend gezicht. Het vliegtuig was al enige tijd zichtbaar boven Leens wat de spanning opvoerde. Eén voor één klapten de parachutes open wat een veilige landing van de drie heren mogelijk maakte. Snel werden de exacte landingslocaties vastgelegd om de juiste prijswinnaars van de verloting te kunnen bepalen. Na de overhandiging van de symbolische sleutel van Kor Berghuis aan FC LEO-voorzitter Arjen Fledderman was de officiële opening een feit. Fledderman bedankte in zijn speech onder andere de vele vrijwilligers van FC LEO die hebben bijgedragen aan de bouw, evenals Bouwbedrijf Schikan en Schikan en Installatieservice Zijlstra. Als straks ook de nieuwe bestuurskamer en toiletgroep klaar is, zit de bouw er helemaal op. Vanzelfsprekend hoopt FC LEO nog lang te kunnen genieten van deze nieuwbouw die een mooie impuls geven aan de club.

.