EKC speelt gelijk tegen SV Bedum

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Prietpraat

De dames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) oefenden woensdagavond 26 augustus in Eenrum tegen derdeklasser SV Bedum uit het gelijknamige dorp. Onder leiding van scheidsrechter W. Nubé uit Eenrum werd het een doelpuntrijke wedstrijd.
logo ekcdames proef 2 gereed nieuw a

Al na een minuut sloeg EKC toe. Janet Toonder vond Marjon Bos die de 1-0 noteerde. EKC wilde meer maar het was SV Bedum dat uit een corner in de 10e minuut langszij kwam: 1-1. SV Bedum kwam meer opzetten maar ook EKC liet zich niet onbetuigd. Dit leidde wederom tot een voorsprong in de 17e minuut. Op een aanval van Demi Mulder kwam de Bedum-keepster uit haar doel. Mulder kreeg de bal bij Sarah Rijzinga die de stand op 2-1 zette. De gasten lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan maar waren vooreerst nog niet succesvol. Echter in de 22e minuut greep de EKC-verdediging na een corner niet adequaat in en stond het weer gelijk: 2-2. EKC legde wel redelijke combinaties op de grasmat maar resultaat leverde dat echter niet op. EKC-keepster Irene Bos wist enkele malen prima te redden maar was na een fraaie Bedum-aanval in de 30e minuut kansloos: 2-3. Nu moest EKC achter de gelijkmaker aan en dat lukte voor de rust ook nog. In de 34e minuut brak Krista Berghuis ineens door en stelde de stand op 3-3. Tot de rust bleef het hierbij.

In de tweede helft speelde EKC beter en nam na 9 minuten opnieuw de leiding. Rebecca Postma vond Sarah Rijzinga die het net wist te vinden: 4-3. SV Bedum echter liet het er niet bij zitten maar stuitte vooreerst nog op keepster Bos. Een standaardsituatie bracht de paarshemden in de 69e minuut weer langszij. Een vrije trap zeilde over keepster Bos in het doel: 4-4. SV Bedum rook meer maar ook EKC deed zeker niet onder. Nadat enkele inzetten naast gingen was het SV Bedum zelf dat EKC op een voorsprong zou zetten. Bij aan aanval in de 85e minuut werd Sanne Werkman binnen de beruchte lijnen gevloerd. Ze benutte zelf de penalty: 5-4. Echter het lukte EKC echter niet om de oefenwinst binnen te slepen. In de 89e minuut was de verdediging niet alert genoeg en kon een snelle Bedum-aanvalster de eindstand op 5-5 bepalen. Komende zaterdag wacht de bekerreturn tegen Achilles 1894.