We gaan weer los....

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

, Het gaat weer los' zou de kop kunnen zijn wanneer het gaat over het weekend van 22 en 23 augustus. Want het bekertoernooi ‘brandt’ het komend weekend los. Puurvoetbal zet deze week een aantal wedstrijden in het Ommelandergebied, en een beetje daarbuiten, op een rijtje die allemaal iets hebben wat ze ‘speciaal’ maakt
Afbeeldingsresultaat voor foto voetbal humor
Middelstum treft zaterdag een tegenstander die het twee weken later weer tegenkomt. In Middelstum is Westerlee de tegenstander wat ook het team is waar de Middelstumers het seizoen op 5 september tegen openen. Een situatie waar Middelstum-trainer Jan Jaap Zijlstra niet blij mee is. ‘We gaan zaterdag niet anders spelen omdat we Westerlee over twee weken wederom treffen. Ik vind echter wel dat de KNVB wel wat meer moeite mag doen om dit te voorkomen. Men moet bij de bond de zaterdag en zondag in het bekertoernooi gewoon samenvoegen. Dan kunnen ze prachtige regionaal getinte poules maken, Dan krijg je bijvoorbeeld wedstrijden als Middelstum-Hunsingo of Noordwolde-Kloosterburen. Duels die voor meer publiek langs de lijn zorgen dan, en met alle respect Middelstum-Westerlee of Kloosterburen-Drieborg. Ik zou een samenvoeging van harte toejuichen en weet dat er veel meer zijn die er precies eender over denken. Maar helaas vinden dat soort geluiden geen gehoor bij een bond die er toch voor zijn leden zou moeten zijn.”

Waar Middelstum het tegen een competitiegenoot mag opnemen heeft Corenos het beter getroffen. De ploeg van trainer Peter Ernst begint zaterdag tegen min of meer streekgenoot Stedum. De Stedumers wonnen deze week in een vriendschappelijk duel met 3-2 van Farmsum waarbij spits Jacco Santing voor de goals zorgde. Corenos oefenden op 11 augustus tegen de buren uit Uithuizermeeden en dat duel eindigde in 1-1. Beide trainers, Peter Ernst en Leendert Nieborg, een beetje kennende zullen de bekerduels dienen als voorbereiding op het seizoen dat over ruim twee weken gaat beginnen.

SIOS uit Sauwerd heeft het ‘heerlijk’ getroffen in zijn bekerpoule. De ploeg van Erwin Molog treft namelijk twee teams, Mamio en Wagenborger Boys, die het ook vorig seizoen in zijn poule als opponenten had. Daarnaast troffen SIOS en de boys uit Wagenborgen elkaar ook nog eens in de competitie zodat de ploeg uit Sauwerd wel even klaar is met die ploeg. Maar wat moet dat moet vertelt middenvelder Reinder Haaksema die Mamio als de grote favoriet ziet. ,,Dat vond ik vorig jaar al een goed team. Het schijnt dat ze deze zomer alleen maar sterker zijn geworden. Wij konden vorig seizoen echter stunten en gingen toen door naar de volgende ronde en wie weet lukt dat nu weer. We starten tegen Mamio en eigenlijk hoop ik dat ze nog niet volledig zijn. Dan kunnen wij misschien voor een stunt zorgen.”

VVSV’09 mag het tegen Velocitas zaterdag opnemen. Een eveneens vijfdeklasser die gelukkig voor het team uit Ulrum/Zoutkamp voor de competitie in een andere poule is ingedeeld. Een mooi begin voor de formatie van Jaap van der Ploeg die een paar dagen later op bezoek mag bij derdeklasser Aduard

SV Bedum-zondag treft het ook niet. Ook die ploeg moet het zondag opnemen tegen een tegenstander die men ook in de competitie tegenkomt. Daarnaast zit ook Kloosterburen in deze bekerpoule zodat er drie ploegen in 5D zijn die elkaar dit seizoen drie keer tegen komen.