Het bekertoernooi met een knipoog bekeken deel 2

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Op 5 en 6 september starten we met het seizoen 2015-2016. Een seizoen dat traditioneel voorafgegaan wordt door het bekertoernooi om de KNVB-beker. Een bekertoernooi waar voor de meeste van de deelnemende ploegen weinig tot geen eer valt te behalen en vaak worden gezien als veredelde oefenduels. Puurvoetbalonline gaat daarom de diverse poules even met een knipoog bekijken en zal proberen van de diverse poules wat aardigheidjes en bijzondere zaken te benoemen.
Afbeeldingsresultaat voor logo knvb beker
SIOS uit Sauwerd ontmoet in zijn bekerpoule twee tegenstanders die de ploeg ook vorig jaar tegenkwam. Derdeklasser Mamio en Wagenborger Boys zijn namelijk twee van de opponenten voor de ploeg van trainer Erwin Molog die het verder mag opnemen tegen De Fivel. Dat de ploeg uit Sauwerd het ook dit jaar weer tegen Wagenborger Boys moet opnemen is men niet echt blij mee want die ploeg was er eigenlijk verantwoordelijk voor dat het vorig seizoen in een deceptie eindigde. Waar SIOS in de beker nog wel van Wagenborger Boys wist te winnen ging het in de competitie twee keer fout omdat het spelletje van de boys uit Wagenborgen de ploeg van Erwin Molog totaal niet lag. Op papier is volgens SIOS-speler Reinder Haaksema Mamio de grote favoriet maar de middenvelder denkt nog met plezier terug aan vorig jaar toen SIOS als winnaar uit zijn poule kwam. ,,Vorig jaar had ook niemand er rekening mee gehouden dat wij zouden winnen in een poule met twee vierdeklassers en lukte het ook. Misschien zijn De Fivel en Mamio niet compleet zodat we toch kans maken om ook dit jaar in ieder geval nog een ronde verder te komen in het bekertoernooi.
Voor Zeester valt er normaal gesproken weinig eer te behalen in een poule met Middelstum en Westerlee. Beide vierdeklassers, die elkaar op 5 september in Westerlee voor de competitie treffen, zullen waarschijnlijk te sterk zijn voor de Zoutkampers die echter wel stevig versterkt werden met een viertal, dat overkwamen van buurman VVSV’09. Verder zal het in Middelstum zaak zijn om bij de start van de competitie de opengevallen plaats van goalie Alwin Zwerver in te vullen. De doelman zette na het vorig seizoen een punt achter zijn carrière waardoor Thomas Eek en Youran Mus mogen uitmaken wie de nieuwe keeper van de Middelstumers wordt.
Voor VVSV’09 komen de tegenstanders uit Oldehove, Aduard en Groningen wat betekent dat deze poule voor de club uit Ulrum een redelijk regionaal tintje heeft. In Aduard 2000 is direct de favoriet in deze poule genoemd want met OKVC en Velocitas 1887 en VVSV’09 zijn het alleen maar vijfdeklassers die de derdeklasser als opponenten tegenover zich krijgt.