Het bekertoernooi met een knipoog bekeken deel 1

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Op 5 en 6 september starten we met het seizoen 2015-2016. Een seizoen dat traditioneel voorafgegaan wordt door het bekertoernooi om de KNVB-beker. Een bekertoernooi waar voor de meeste van de deelnemende ploegen weinig tot geen eer valt te behalen en vaak worden gezien als veredelde oefenduels. Puurvoetbalonline gaat daarom de diverse poules even met een knipoog bekijken en zal proberen van de diverse poules wat aardigheidjes en bijzondere zaken te benoemen.
Afbeeldingsresultaat voor logo knvb beker
In groep 1 poule 37 ontmoeten Wildervank, Corenos, Stedum en De Pelikanen elkaar. Een poule waar drie clubs met een nieuwe trainer voor de groep starten. Bij Corenos neemt Peter Ernst het over van Erik Zuidema, bij Wildervank is Willem Dontje de nieuwe man en De Pelikanen krijgen als nieuwe trainer Remy van der Wal voor de groep. Alleen bij Stedum is alles gebleven zoals het was want daar begint Leendert Nieborg aan zijn vijfde jaar als trainer van de Stedumers. Op papier is derde klasser De Pelikanen favoriet in deze poule maar vorig jaar zorgde Corenos nog voor een stunt door toen van derde klasser Godlinze te winnen waardoor de ploeg uit Roodeschool als winnaar uit zijn poule tevoorschijn kwam. 
In groep 1 poule 40 zijn het De Heracliden, Rood Zwart Baflo en Veendam 1894 die met zijn drieën mogen gaan uitmaken wie dit drieluik gaat winnen. In theorie mag dat eigenlijk geen problemen geven voor de ploeg uit Uithuizermeeden die het als derde klasser tegen twee vijfdeklassers moet opnemen. Er zit echter wel een addertje onder het gras wat de Veendammers betreft want die ploeg eindigde vorig seizoen als derde in de competitie en wordt ook het komend seizoen als een ploeg gezien die om de prijzen gaat spelen.
In groep 1 poule 42 komt het Poolster van Jeroen de Munck geen echt regionale tegenstanders tegen. Damacota, SC Scheemda en GRC Groningen zijn de opponenten voor de Spieksters die als derde klasser de favoriet in deze poule zal zijn. Met SC Scheemda komt de ploeg uit Spijk wel een bekende trainer tegen want in een ver verleden was SC Scheemda-trainer Bert de Vries ooit trainer in Spijk.