Super voetbalweekend in Uithuizermeeden op komst

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Op vrijdag 3 juli en zaterdag 4 juli staat het Noord-Groninger dorp Uithuizermeeden helemaal in het teken van voetbal wanneer in één weekend FC Groningen op bezoek komt en het spektakel Beach Event wordt georganiseerd.
afbeelding eenafbeelding tweeafbeelding drie

Op vrijdagavond 3 juli om 19.00 uur speelt FC Groningen zijn eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2015-2016 op 'Sportpark Meij'. Het is de 7e oefenwedstrijd op rij welke georganiseerd wordt binnen het samenwerkingsverband tussen RWE, FC Groningen en de gemeente Eemsmond. Energie-gigant RWE heeft tijdens de bouw van de energiecentrale in de Eemshaven het initiatief genomen om zich ook van haar sportieve kant te laten zien. Voor de 7e keer op rij organiseren de amateurverenigingen van deze gemeente deze wedstrijd waarbij de tegenstand van de FC bestaat uit een selectie spelers van de 7 clubs. Dit jaar is de wedstrijd wel heel speciaal want FC Groningen neemt een grote prijs mee: de gewonnen KNVB-beker. Bezoekers en supporters krijgen de gelegenheid zichzelf te (laten) fotograferen met deze hoofdprijs en dat is een fantastisch extraatje.
FC Groningen gaat zich voorbereiden op een nieuw seizoen met Europees voetbal. Er worden minstens 6 Europaleague wedstrijden gespeeld en dat blijft voor de Trots van het Noorden en zijn fans fantastisch. In 2010 speelde FC Groningen ook al eens zijn een oefenwedstrijd in Uithuizermeeden. Toen werd het 0-9. Dat jaar werd de inmiddels in Engeland spelende Dusan Tadic aan het Nederlandse publiek gepresenteerd.
Voorafgaand aan de wedstrijd RWE-FC Groningen spelen de G-teams van de gemeente Eemsmond en Kids United tegen elkaar. Deze voorwedstrijd start om 18.00 uur. Het betreft de eerste officiële wedstrijd van het G-team Eemsmond dat de burgemeester van de gemeente, Marijke van Beek, als beschermvrouw kent. Het sportpark is om 17.30 uur voor publiek geopend en de ingang bevindt zich aan de Grote Hadderstraat 1 te Uithuizermeeden.
1342975538N7616253592 870fd6b6be m
Een dag later, zaterdag 4 juli, vindt het wedstrijdgedeelte van Beach Event plaats in het centrum van het dorp. Het Johan van Veenplein ligt dan in het geheel vol met zand en diverse teams strijden dan om de ere-prijzen. Dit evenement is door een prima organisatie zeer populair bij de jeugd en jonge senioren in de regio. Het is de start van de zomervakantie. Er wordt lekker in het zand gespeeld. Er is de hele dag Beach-muziek en de dag wordt afgesloten met een strandfeest. Voetbalminnend Uithuizermeeden laat zich dit weekend van zijn sportieve zijde zien en zal genieten en laten genieten van de voetbalsport.

Aktuele informatie over beide evenementen is te volgen op:

www.puurvoetbalonline.nl        RWE-FC Groningen

www.beach-event.com                              Beach Event

Contactpersonen RWE-FC Groningen:

Jos Dekker         06-11345569      E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

         Afwezig 4 juni tot 26 juni (vak)

Koos Sikkema   06-10870229      E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.