Twee kampioenen bij SJO STEO

Geschreven door Arend Koenes op . Geplaatst in Prietpraat

Na de Meiden C zijn afgelopen dinsdagavond 26 mei ook de Meiden E en D2 van de SJO STEO kampioen geworden. Zoals een goede samenwerkende jeugdafdeling betaamt, speelden de Meiden E hun kampioenschapswedstrijd in Ten Post en D2 in Stedum.
In Stedum speelde SJO STEO D2 (een zevental) tegen Froombosch D1. Alleen bij een zeer groot verlies zou het team van de leiders Hendrik de Jong en Andries de Vries het kampioenschap nog kunnen verspelen. Maar nadat het al snel 1-0 en 2-0 werd, was het al duidelijk dat er een feestje gevierd kon gaan worden. Toen scheidsrechter Jan Spijk na 60 wedstrijdminuten voor het einde floot stond de eindstand van 11-0 op het scorebord. Na ontvangst van het kampioensshirt, een glaasje fris en zakje chips werd er een rondtocht door Stedum gehouden.
image 2015 05 28
 Van links naar rechts:
Hendrik de Jong, Tomas Reker, Marc Huisman, Leon Smit, Andries de Vries, Stefan Langenbach, Deen Smids, Mathijs Kruidhof, Pelle Brandsma, Milan de Vries, Raymon de Jong en Sil Spits.
In Ten Post stond het jongste meidenteam van de SJO STEO voor een zwaardere opgave. Om kampioen te worden moest met 3 doelpunten verschil van SVZ (Zeijen) worden gewonnen. Anders zou De Held ME1 alsnog met de hoofdprijs aan de haal gaan. Toen de ruststand 1-2 was, werd het massaal toegestroomde publiek wel een beetje stil. Maar met een fantastische 2e helft wisten de meiden van de leiders Mirjam Werkman en Stefan Rijsdijk alsnog met 7-2 te winnen en werd het kampioenschap gevierd alsof het WK Vrouwen was gewonnen. Ook de meiden werden gehuldigd met een rondrit door Ten Post. 

 

image 2015 05 28 1
Van links naar rechts en boven naar beneden: ·Mirjam Werkman, Eelke Jut, Lara van Warners, Hester Veninga, Danielle Tillema
Corena Draaisma, Jasmine Nieuwold, Eva Smit, Carlijn Slager, Eline Kruidhof, Jasmijn Rijsdijk, Anouk Bruulsema, Wieke Koenes, Stefan Rijsdijk en Iris Werkman.

Zo eindigde het mooie voetbalseizoen van de SJO STEO met 3 kampioenen in de voorjaarsreeks. Een mooie prestatie voor de jonge samenwerkende jeugdopleiding van de v.v. Stedum en SV TEO in haar 2e voetbalseizoen. Volgend jaar komt de SJO STEO met 11 teams uit in de competitie. Het feit dat er ook weer drie meidenteams samengesteld kunnen worden is natuurlijk fantastisch.