Een bijzonder voetbalweekend in Hoogkerk

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

In Hoogkerk kan de situatie na het Pinksterweekend zo zijn dat er zowel op de zaterdag als op de zondag door HFC'15  in de derdeklasse gevoetbald wordt. Een situatie die zal ontstaan wanneer CSVH door De Weide uitgeschakeld gaat worden en v.v. Hoogkerk via een overwinning met meer dan twee doelpunten verschil van Muntendam weet te winnen.
In Hoogkerk werd enkele weken geleden gestemd over het wel of niet fuseren van CSVH en de v.v. Hoogkerk. Het werd een stemming in twee keer waarbij de  tweede stemming uiteindelijk de doorslag moest geven. Het werd een duidelijk vóór de fusie zodat er vanaf volgend seizoen in Hoogkerk als HFC'15 gevoetbald gaat worden. In de nacompetitie zijn het echter CSVH en Hoogkerk die het moeten doen waarbij de situatie voor de zondagclub uiteraard anders is dan voor de zaterdagclub. Promoveren is namelijk leuker dan degraderen en wat gewoon mogelijk is in Hoogkerk. De zaterdagvoetballers zullen, om niet te degraderen, zaterdag in Hoogeveen van derdeklasser De Weide moeten winnen. Een lastige klus voor de ploeg van trainer Lesmond Prinsen die een 2-1 achterstand moet wegpoetsen in een wedstrijd waar veel druk op staat. CSVH speelt voor het derde seizoen in de tweede klasse en zal daar als zaterdagtak van de nieuwe vereniging graag een vervolg aan willen geven. In De Weide treft men zaterdag een tegenstander die als een sterke thuisformatie mag worden gezien. De Hoogeveners verloren van de dertien thuisduels er namelijk maar drie. Tegen CSVC, ZZVV en Glimmen werd er verloren waarbij het verlies tegen de laatste twee ploegen nederlagen waren tegen teams die in een beslissingsduel moesten uitmaken wie er kampioen in 3D werd.
Voor v.v.Hoogkerk staan de zaken er anders voor. De ploeg van Heiko van den Berg kreeg zondag in de slotfase van het duel tegen Muntendam nog twee treffers te verwerken  zodat men met een 5-3 nederlaag huiswaarts keerde in plaats van met een 3-3 gelijkspel. Gezien het commentaar van Heiko van den Berg in de media ziet men bij Hoogkerk zeker nog mogelijkheden voor een hele plezierige 1e pinksterdag met een afsluitend promotiefeest. Een niet geheel onlogische gedachte wanneer je weet dat de thuisploeg in zijn elf thuisduels 24 punten bij elkaar voetbalde en er thuis alleen maar van ASVB werd verloren. Muntendam behaalde in zijn dertien uitduels 11 punten. Dat betekent nog geen punt gemiddeld in uitduels wat nu niet direct een basis is om met het feestmuziekgeschal op volume 10 naar Hoogkerk te vertrekken.Kortom, alles is nog mogelijk in Hoogkerk waar men dit weekend een bijzonder voetbalweekend gaat beleven.