Zware klus Fc Grootegast en veel spanning op De Holten

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

We hebben de eerste ronde van de nacompetitie en komend weekend wacht ronde nummer twee. Een ronde waarin de echte beslissingen gaan vallen want na een duel is er, ondanks dat niet iedereen dat met mij eens zal zijn, nog niets beslist. Puurvoetbalonline zal daarom  een groot aantal duels onder de loep te nemen waarbij er zaterdag en zondag over vreugde en verdriet beslist gaat worden.
Fc Grootegast bewees zich zaterdag een slechte dienst door thuis met 1-0 te verliezen van mede derdeklasser Workum. De ploeg van Johan Wardenier zal dus met twee goals verschil moeten winnen wil het zich plaatsen voor de volgende ronde. Een ronde waar het de winnaar van 't Fean '58 - DWP zal treffen. Zo ver is het echter nog niet want in Workum treft de formatie uit Grootegast een tegenstander die thuis maar moeilijk te kloppen is. Twee keer werd er thuis verloren, een keer van de uiteindelijke kampioen Nijland en van TONEGO dat de punten in de slotfase bijeen moest sprokkelen om de nacompetitie te ontlopen. Een achterstand van 1-0 is echter absoluut niet hopeloos voor de groenhemden die met een doelsaldo van 65-23  laten zien over scorend vermogen en een sterke verdediging te beschikken tegenover een Workum dat met 53-31 niet alleen minder scoort maar ook verdedigend minder sterk presteert.
                                                  
Glimmen en Marum speelden zaterdag in Glimmen met 2-2 gelijk. In Marum zal zaterdag daarom de beslissing moeten vallen wie van deze twee ploegen doorgaat naar de volgende ronde. Een ronde waarin de winnaar van Zuidhorn-ONR als tegenstander wacht. In Glimmen kregen de toeschouwers een duel te zien die met een 2-2 wel een terechte uitslag kreeg. Een uitslag waar beide teams in Marum echter niets aan hebben want er moet zaterdag echt een winnaar komen. Een wedstrijd die op details beslist gaat worden vertelde Kees Pranger, die als assistent-trainer bij  Marum actief is. 'Beide teams ontlopen elkaar niet veel en dan kan één moment beslissend zijn. Daarom zullen  details beslissend zijn wie er doorgaat naar de volgende ronde,” aldus Kees Pranger die hoopt, dat mocht Marum het tweeluik tegen Glimmen winnen, Zuidhorn als volgende tegenstander uit de bus komt. 'Daar hebben we in de competitie twee keer van verloren dus daar hebben we nog wat tegen goed te maken.”