EKC 2 en Farmsum delen de punten

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) speelden zaterdagmorgen 16 mei tegen het hoger geklasseerde vv Farmsum 2. Uit had EKC met 2-0 verloren maar door de goede resultaten van de laatste weken dacht men dat er nu meer in moest zitten.
logo ekcdames proef 2 gereed nieuw a

Met bijna een complete selectie, alleen Christina Prins, Eline Oostindiën, Roos Meijer, Kaylee Smit en Iris Knol ontbraken, startte EKC de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter O. Jonker uit Kloosterburen. Daar Christina Prins niet kon keepen stond nu oud-keepster Marijn Nienhuis onder de lat. EKC toog gelijk naar voren maar het was Farmsum dat na drie minuten de leiding nam. De kleine en snelle nummer 14 van Farmsum veegde door de defensie en schoof de 0-1 binnen. EKC moest dus weer gelijk zien te komen en tegelijkertijd Farmsum zien af te stoppen. Claudia van der Horn zag haar corner in de handen van de Farmsum-keepster belanden en Kirsten Berghuis schoot voorlangs. Op een ietwat curieuze wijze kwam EKC in de 13e minuut alsnog langszij. De keepster van Farmsum stopte de bal en schoot deze uit. Echter het leer vloog tegen Kirsten Berghuis aan en via haar ging het leer alsnog het doel in onder een wanhopige kreet van diezelfde keepster: 1-1. EKC putte hier meer moed uit maar ook Farmsum ging goed door. De betere kansen waren voor EKC maar de thuisploeg ontbeert een echte afmaakster. Aan de andere kant moest keepster Nienhuis ook enkele malen handelend optreden. Echter in de 37e minuut kwam Farmsum wederom op een voorsprong. Uit een voorzet van de  nummer 14 werd de 1-2 ingeschoten. EKC wilde nog voor de rust de zaak weer recht trekken maar slaagde daar niet meer in.

Na de rust stond Nathalie van der Klei op doel en speelde Marijn Nienhuis achterin wat de defensie meer stabiliteit gaf. EKC trok gelijk weer naar voren wat zich na 6 minuten uit betaalde. Claudia van der Horn bracht de bal voor het Farmsumer doel alwaar Anouk Koster uit het niet goed uitverdedigen van de gasten de 2-2 noteerde. EKC wilde meer en kreeg ook wel mogelijkheden hiervoor maar net het laatste zetje ontbrak. Uiteraard liet ook Farmsum zich niet onbetuigd maar haar gevaarlijkste speelster – die met nummer 14 – lag aardig aan de ketting bij Iemke Jongsma dus daarvan moesten de gasten het niet meer hebben. Helaas betekende een verrassend schot in de 68e minuut ineens de 2-3 voor Farmsum zodat EKC wederom achter de feiten aanliep. De ploeg moest nu komen maar ontbreekt daarvoor de stootkracht. Gelukkig voor EKC wilde het met Farmsum ook niet lukken zodat er toch nog wel wat inzat. En dat gebeurde dan ook in de 82e minuut. Anouk Koster vond Kirsten Berghuis die op de rechterflank opstoomde. Zij schoot de bal richting het Farmsumer doel alwaar de keepster de mist inging en de 3-3 ineens op de teller stond. Beide ploegen wilden nog wel meer maar slaagden daar niet meer in. Tegen het einde van de wedstrijd moest Farmsum nog wel met 10 dames verder daar één van de tegenstanders Rianne Eltink naar de grond trok en met rood kon vertrekken. De stand veranderde niet meer zodat EKC wederom een punt binnenhaalde en nu op 10 punten staat allen behaalt in de tweede helft van het seizoen. Woensdag 20 mei is het EKC 2-De Fivel, aanvang 19.00 uur en zaterdag 23 mei Holwierde-EKC 2, aanvang 12.30 uur.\

EKC 2 – Farmsum 2 3-3 (1-2). 3. Farmsum 0-1; 13. Berghuis 1-1; 37. Farmsum 1-2; 51. Koster 2-2; 68. Farmsum 2-3; 82. Berghuis 3-3.

Scheidsrechter: O. Jonker (Kloosterburen)

EKC 2: Anouk Koster, Claudia van der Horn, Nathalie van der Klei, Berdien Bartelds, Mariska Reitsma, Charlotte van Dort, Rianne Eltink, Kirsten Berghuis, Marijn Nienhuis, Ryanne Bakker, Minou Hegge, Iemke Jongsma, Marlies Tammens.