Nacompetitie: Het gaat er om spannen op Westerklooster en Tusken de Wâllen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Op het Hogeland is het maar dunnetjes gezaaid met nacompetitieduels. Waar op de zaterdag alleen derdeklasser Godlinze en vierdeklasser Poolster in actie komen zijn dat op de zondag derdeklasser Hunsingo, vierdeklasser SV Bedum en vijfdeklasser Kloosterburen. De komende dagen gaan we wat extra aandacht geven aan de teams die in het ‘Ommelandergebied’ hun seizoen nog verlengd zien worden

 

image 2015 04 24 1
 Joachim Steur, hier in actie tegen Froombosch, en zijn teamgenoten op randje van de vierde klasse.
Foto: Ommelander Courant Ronnie Afman Baflo

Waar Hunsingo en SV Bedum-zondag aan de slag moeten om derde en vierdeklasser te blijven begint Kloosterburen zondag aan een tweeluik tegen ODV in een poging om naar de vierde klasse te promoveren. Beide ploegen eindigden in de reguliere competitie op een tweede plaats en in beide gevallen gebeurde dat op ruime afstand van de kampioen. Waar in 5D SVZ de trotse kampioen werd was dat in 5C Surhuisterveen. Een ander pikant detail is dat beide ploegen ieder een keer van de latere kampioen wisten te winnen. Kloosterburen deed dat op de eerste dag thuis in Kloosterburen en ODV deed het 22 februari toen Surhuisterveen in Wijnjewoude op bezoek kwam. Ik moet eerlijk zeggen dat men geografische kennis mij iets in de steek liet om te weten waar in Friesland ik Wijnjewoude moest zoeken. Maar google is onze grote vriend sinds internet zijn intrede heeft gedaan en Wijnjewoude is een dorpje in de gemeente Opsterland en ligt tussen Oosterwolde en Drachten. Een uurtje rijden zal het voor de Friezen en hun aanhang zijn wat een week later niet anders zal zijn wanneer Kloosterburen naar Wijnjewoude trekt. Want dat gaat gebeuren want de bussen zijn in zowel Wijnjewoude en Kloosterburen ongetwijfeld al besteld.

ODV neemt het als winnaar van de tweede periode tegen Kloosterburen op en waarom de Friezen eerst uit spelen is mij een raadsel maar het blijkt dat dit scenario door de bond al voor het seizoen is vastgesteld. Een lastige tegenstander voor Kloosterburen wordt ODV genoemd wat echter andersom ook geldt. Ook Kloosterburen zal door de naar de zondagtak van HFC ’15 uit Hoogkerk vertrekkende Auke Birza als een geduchte tegenstander worden gezien. Waar Kloosterburen 83 keer scoorde deed ODV dat 76 keer maar waar Kloosterburen 57 tegentreffers om zijn oren kreeg moest de ODV-doelman 40 keer vissen. In tegenstelling tot Kloosterburen had ODV er geen zeperd bijzitten wat wel gold voor de withemden. Die verloren met 8-1 van Zuidhorn en 6-0 van SVZ wat ze in twee duels veertien tegentreffers opleverde. Folkert Hoekstra en Auke Linstra zijn aan de kant van de blauwhemden de scorende mensen met beide achttien treffers achter hun naam. Kloosterburen met het viertal Jasper Wiersum, Marcel Remijn, Peter Reitsma en William de Lange vier spelers binnen de lijnen die allen tien of meer treffers achter hun naam hebben staan. Jasper Wiersum staat op 22, Marcel Remijn op 18, Peter Reitsma op 11 en William de Lange scoorde 10 keer. Dat betekent dat het scorend vermogen aan de kant van Kloosterburen beter verzorgd is maar wat natuurlijk niets zegt over wat de eindstand zondagmiddag in Kloosterburen, en een week later in Wijnjewoude zal zijn. Maar een ding is zeker, spannend en druk wordt het zeker op de sportparken Westerklooster en Tusken de Wâllen.