SC Loppersum A1 kampioen!

Geschreven door Ruben Danhof op . Geplaatst in Prietpraat

Woensdagavond is Sc Loppersum A1 kampioen geworden in de 2e klasse. De Lopsters hadden aan een punt genoeg om kampioen te worden maar nummer twee, De Fivel A1, werd in een rechtstreeks duel met 5-2 verslagen.

image 2015 05 15
Op het publiek konden de A-junioren van Loppersum in ieder geval rekenen. Ruim 200 supporters (jong en oud) verzamelden zich namelijk op het sportpark aan de Bosweg. Sfeeracties met onder andere fakkels, confetti, trommels, toeters en spandoeken zorgden al bij opkomst van de twee teams voor een ongekende ambiance. Loppersum kwam goed uit de startblokken, want al na twee minuten tekende Patrik Kamphuis voor de 1-0, na een fraaie pass van Lennart Datema. Nog voor rust brachten weer Patrik Kamphuis en Tiemen Pestman de score op 3-0. Na de 4-0 van Hans Middel kreeg De Fivel wat meer grip op de wedstrijd en werd het zowaar nog spannend. De Riepsters kwamen namelijk via 4-1 terug tot 4-2. Maar na de bevrijdende 5-2 van Martijn Weerd en het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Henk Kort kon het feest beginnen. De spelers vlogen elkaar in de armen en bedankten de supporters. Er werden door het bestuur bloemen uitgedeeld en aanvoerder Ronald Knot ontving uit handen van jeugdbestuurslid Jan Lahuis de felbegeerde schaal. Vervolgens werd er op de boerenkar een rondje door het dorp gemaakt. Bij terugkomst in de kantine konden de spelers felicitaties in ontvangst nemen en werden de spelers en de technische staf in het zonnetje gezet. Het bleef, onder het genot van een hapje en een drankje, nog lang gezellig in Loppersum!

Selectie SC  Loppersum A1: Danïel Zuidema; Rutger Beukema; Ronald Knot; Lennart Datema; Arnoud Koens; Ivo Tolhuizen; Sam Schellekens; Thom Wildeman; Bayram Bijlholt; Junior Woodley; Lennard Schuttenbeld; Hans Middel; Tiemen Pestman; Patrik Kamphuis; Hans Pieterman; Douwe Feitsma; Martijn Weerd; Jesse Hol; Thomas Schuur

Technische Staf Sc Loppersum A1: Wouter Haak en Ruben Danhof (trainers); Jans Knot en Frank Visser (leiders); Peter Wildeman (grensrechter).