Poolster verheugd zich op de nacompetitie.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Op het Hogeland is het maar dunnetjes gezaaid met nacompetitieduels. Waar op de zaterdag alleen derdeklasser Godlinze en vierdeklasser Poolster in actie komen zijn dat op de zondag derdeklasser Hunsingo, vierdeklasser SV Bedum en vijfdeklasser Kloosterburen. De komende dagen gaan we wat extra aandacht geven aan de teams die in het ‘Ommelandergebied’ hun seizoen nog verlengd zien worden.
Poolster 1 teamfoto
Poolster degradeerde na het seizoen 20 14-20 15 naar de vierde klasse. Interim-trainer Glenn Muskiet, die het van de opgestapte Guus Zantinga had overgenomen, vertrok en van De Heracliden kwam trainer Jeroen de Munck naar Spijk. Over de overstap van De Munck naar Poolster werd door sommigen wat lacherig gedaan maar de Winsumer en Poolster hadden beide hun ‘huiswerk’ goed gedaan. De Winsumer omdat hij wist dat er het nodige talent in Spijk rondliep en de ‘Spieksters’ omdat ze wisten dat Jeroen de Munck een trainer is die met een gerust hart een jong talent een kans durft te geven. In november 20 14 interviewde ik de ‘bende van vijf’ zoals Jeroen de Munck ze trots noemde. Want Jeroen was blij met de ‘Youngsters’ Robbert Kok, Stijn de Regt, Robin Uilhoorn, Kevin Bijlsma en Tom Dijkman die zich al, of bijna, in de basis hadden gespeeld. Het werd een leuk interview met het vijftal dat toen nog verschillend dachten over de aspiraties van Poolster. Maar over een ding was het vijftal het roerend eens, op termijn moest Poolster weer tot een stabiele derdeklasser kunnen uitgroeien.

Zaterdag start het tweeluik tegen Godlinze waarin de Poolster mag proberen om na een jaar afwezigheid weer terug te keren naar de derde klasse. Een prestatie wat een bekroning op een prachtig seizoen zou worden. Niemand had er namelijk op gerekend dat de ploeg al zo ver zou zijn dat het in de vierde klasse een rol van betekenis zou gaan spelen. Op Pelikaan S en in iets mindere mate Mamio, stond geen maat maar Poolster was verder ‘the best of the rest’. Een prestatie waar de club trots op mag zijn vond elftalleider Benny Stam die ik zaterdag voor aanvang van het duel tegen Noordpool sprak. Ik zie Benny nog zitten tijdens het thuisduel tegen De Fivel in het seizoen 20 14-20 15. De elftalleider zat in zak en as omdat ook hij zag dat Poolster het niet zou gaan redden. Hoe anders was dat een jaar later toen ik  de elftalleider weer sprak. Ik zag een teamleider die blij was met de prestaties  van de ploeg  maar vooral met waardering sprak over het ‘nieuwe’ Poolster waar de spelvreugde vanaf spatte. ‘We hoeven nog niets,’’ vertelde Benny, maar iedereen weet dat een ploeg die niets hoeft wel  graag wil en daarom verheug ik mij enorm op de twee toetjes die het team dit seizoen op fraaie wijze verdiend heeft.”