Kloosterburen verdient een 0-3 overwinning door 'afgelasting' FVV.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Vanmorgen in alle vroegte las ik het bericht dat het duel FVV-Kloosterburen was afgelast. Dat kwam echter niet doordat er drie meter sneeuw in Foxhol was gevallen of doordat een wel heel plaatselijke bui het sportcomplex onder water had gezet. De reden van de afgelasting was dat een groot gedeelte van selectie van FVV zondagmiddag in de Kuip aanwezig is om FC Groningen te steunen in de bekerfinale tegen PEC uit Zwolle.
Johan Staal
Het bericht zorgde op facebook voor een stevige discussie waarbij er binnen FVV gewoon vanuit wordt gegaan dat het duel doordeweeks ‘even’ ingehaald kan worden. Iets wat niet iedereen, waaronder ik, als een vanzelfsprekendheid ziet. Waarom moet een vereniging die op last van de bond gewoon op zondagmiddag moet spelen,  omdat niet alle belanghebbende clubs willen meewerken, nu opeens doordeweeks spelen. Iets wat in klasse 5D betekent dat ook de duels Blauw Geel’15-Kwiek en WEO-Warffum vanmiddag niet gespeeld kunnen worden. Die kunnen niet gespeeld worden omdat een bond, die zich weer een brevet van onvermogen heeft opgespeeld in het hele gedoe rond de bekerfinale, graag ziet dat alle duels waar nog belangen zijn gelijktijdig gespeeld worden. Dit wat er nu gaande is in zondag 5D had voorkomen kunnen worden. Sterker nog, dat had men moeten voorkomen. In zondag 4C wordt vanmiddag het duel Eenrum-Meeden gespeeld. De Eenrumers komen met het tweede garnituur ten tonele omdat de eerste selectie via een prijsvraag vijftien kaarten heeft gewonnen. Over competitievervalsing is al veel gezegd waar normaal gesproken het duel in Eenrum ook onder gaat vallen. Dat had men als bond ook van FVV moeten eisen onder het motto, gelijke kappen. Want waar Eenrum geen toestemming kreeg om het duel te verplaatsen moet er nu een oplossing komen voor 5D. Een oplossing die voor 'stront aan de knikker' gaat zorgen als belanghebbenden horen of zien wat voor circus Zeist er van gemaakt heeft.
Dat men in Kloosterburen boos is kan ik mij goed voorstellen want er is geen ploeg die op de ongein van doordeweeks spelen zit te wachten. Sterker nog in dit geval is het puur onterecht. Los van wie of welke club het is maar eigenlijk zou maar één oplossing terecht zijn. Een reglementaire 0-3 overwinning voor een ploeg die best wilde meewerken aan een verplaatsing en nu gestraft wordt voor een ander zijn pleziertjes en waarbij  voor de zoveelste keer wordt  aangetoond dat de KNVB zijn leden totaal niet seieus neemt.