Twee krakers in de groene kathedraal van Marum

Geschreven door Johannes Kalfsbeek op . Geplaatst in Prietpraat

Namens het bestuur en Sponsor de Kruisweg van Futsal Marum is iedereen aanstaande vrijdag  van harte welkom in sporthal de Holten oftewel de groene Kathedraal. Dan staan de wedstrijden van Futsal Marum 2 tegen Bedum 2 en Futsal Marum 1 tegen Leekster Eagles 2 op het programma.


Futsal Marum 2 is nagenoeg veilig in de hoofdklasse en zal proberen om dat vrijdag helemaal zeker te stellen. Het team van coach Wico Besling is compleet dus kan het gebeuren zegt Wico.
Bedum 2 draagt de rode lantaarn maar dat zegt niks in de voetballerij. De competitie loopt nog en Bedum zal er ook alles aan willen doen natuurlijk om nog een aantal punten bijeen te sprokkelen  te beginnen in de groene Kathedraal van Marum
Futsal Marum 1 speelt uiteraard een voor spelers en publiek fantastische derby tegen Leekster Eagles 2 dat ook onderaan hangt in de competitie en inmiddels is gedegradeerd. Na de finale is het voor Leekster Eagles nu vrijuit voetballen en dat kan van alles losmaken in een team. Komt bij de vriendschappelijke rivaliteit, het is een ons kent ons wedstrijd zoals we allemaal weten, dus ingrediënten genoeg voor een mooie wedstrijd. Ook dit is een ongekend fenomeen in de voetballerij wat onvoorspelbare uitslagen kan geven in de competitie. Verder is het zo, speler/coach Jacco Tuinstra kennende, dat hij er alles aan zal doen met zijn team en er zeker voor 100% voor zal gaan.
Coach Andy de Jong van Futsal Marum en sponsor de Jong Koeriersdiensten heeft deze week weer fanatiek getraind. De blessures zijn eindelijk nagenoeg verdwenen, de vorm is terug en de jongens willen er een sterke eindsprint uitpersen wat we al hebben kunnen zien in de partijen tegen Futsal Emmeloord en Futsal Dragten. Marc Boonstra terug en in vorm. Daniël Laturiuw idem goed in vorm. Gerard Bandringa, is jong en wordt steeds beter, Menno Snip revalideert goed, Stefan Latuputti heeft zijn internationale reisjet verwerkt, Jurn Wagenaar voelt zich steeds meer vis in deze vijver, Mart Hoekstra heeft nog niet eerder zo vaak doel getroffen als in deze competitie. Speedy Haije van der Molen is er bijna weer helemaal, Erwin Niezemuller weet niet wat hem overkomt zo leuk vindt hij futsal, hij weet niet of die nog wel op het veld speelt volgend seizoen! Noël Kailola zijn schot is scherper dan ooit en papa Harke Kalfsbeek weet waar hij het voor doet. Erwin Bandringa weet dit al langer en gaat langzaam aan op routine met zijn 27 en oudste van de selectie.
De 4de plek is nog haalbaar maar dan moet er vrijdagavond gewonnen worden tegen Leekster Eagles in een duel die om 20.00 uur begint en wordt gevolgd door het ‘ 21.00 uur-duel’ tussen Futsal Marum 2 en Futsal Bedum 2. Namens het bestuur van Futsal Marum wensen we U vooral een sportief maar ook een lekker avondje Futsal Marum met een gezellige derde helft in de Hertog Jan suite