Zaalvrouwen Drachtster Boys maken zich op voor de play-offs.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Momenteel zijn de zaalvrouwen van trainer-coach Jos Alkema verzekerd van het spelen van de play-offs, waarvoor de beste vier ploegen zich hebben geplaatst.  Drachtster Boys, vv Pernis, Os Lusitanos en FSG/Gezien.nl zullen strijden om de schaal en de titel Kampioen van Nederland.
De doelstelling van Jos Alkema en zijn staf was het behalen van de bekerfinale en strijden om de landstitel. Dit zou een mooi afscheid voor hem worden na drie prachtige jaren. Het bereiken van de bekerfinale is niet gerealiseerd. Zuidoost United  was in de kwartfinale te sterk voor de Drachtster Vrouwen. De ploeg uit Amsterdam won ook de halve finale uit in Sittard van FSG/Gezien.nl. Aankomende vrijdagavond 3 april speelt Zuidoost United de bekerfinale in sporthallen Zuid in Amsterdam tegen de bekerwinnaar van vorig jaar, vv Pernis uit Schiedam. Deze wist landskampioen Os Lusitanos te verslaan in de halve finale.
Drachtster Boys richt zich nu volledig op de landstitel. Op vrijdagavond 10 april speelt Drachtster Boys de laatste competitiewedstrijd in de landelijke Eredivisie in Amsterdam tegen Zuidoost United.
De week daarna starten de play-offs wedstrijden. Wint Drachtster Boys in Amsterdam dan speelt het op vrijdagavond 17 april in Sittard tegen de nummer vier FSG/Gezien.nl. Een geduchte tegenstander waarbij de wedstrijd altijd verzekerd is van spektakel.
Bij winst van Drachtster Boys op 10 april zal Os Lusitanos die avond als nummer twee, in Schiedam spelen tegen de nummer drie, Pernis.  Op vrijdagavond 24 april zijn dan de returnwedstrijden. Voor Drachtster Boys is dit een thuiswedstrijd waarbij de Lasconhal in Drachten hopelijk uit zijn voegen zal barsten. Drachtster Boys organiseert ook dit jaar de finale van het Noordelijke Bekertoernooi welke ook op deze avond gespeeld wordt.
Speelt Drachtster Boys op 10 april gelijk of verliest het, en Os Lusitanos wint haar wedstrijd van Dansschool Biersteker/ Plubos  dan zal Drachtster Boys haar eerste wedstrijd uit spelen in Schiedam, tegen Pernis.
De play-off wedstrijden worden gespeeld volgens het ‘best of 3- principe’ . Is de stand na twee wedstrijden gelijk dan wordt er op dinsdagavond 28 april een beslissingswedstrijd (thuis bij Drachtster Boys) gespeeld.

De winnaars van de eerste play-off ronde spelen op 1 mei en 8 mei uit en thuis tegen elkaar in de finale van de play-offs. Mocht er een beslissingswedstrijd nodig zijn om de landskampioen bekend te maken dan zal deze op 15 mei plaatsvinden bij het team dat het hoogst geëindigd was in de reguliere competitie. Dan zal bekend zijn wie de schaal omhoog mag houden en de Landskampioen van Nederland van het seizoen 2014-2015 zal zijn.