Kloosterburen pakt draad weer op, Warffum moet meer strijdlust laten zien

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Lenteachtige temperaturen worden er voor dit weekend aangekondigd. Dat zijn, na twee weekenden van het is fijn maar fris langs de lijn, prima berichten waarbij het een prettige bijkomstigheid is dat alle voetballers en voetbalsters dit weekend weer de velden opgaan.


Kloosterburen
zal zich zondag willen revancheren voor de 8-1 thuisnederlaag tegen Zuidhorn. Een nederlaag die voor verbazing zorgde bij de overige teams in zondag 5D. Kloosterburen speelt zondag uit bij Farmsum waar het eerder in het seizoen thuis met 5-2 van wist te winnen. Iedereen die een beetje in de sportwereld bekent is weet dat je tegen een offday aan kunt lopen. Daar moet je niet te dramatisch over doen want dat overkomt je. Dat zal Willem Pettinga zijn mannen ook meegeven voor het duel in Farmsum waar de nog steeds titelkandidaat gewoon favoriet voor de drie punten is omdat de thuisploeg in zijn  laatste vijf duels geen punt meer heeft weten te  behalen.

‘Als we als team geen strijd laten zien zijn we maar een middelmatig ploegje,’’ waren de woorden van Simon Bos na het door Warffum verloren duel tegen Groen Geel. Daarom zal Bos er op hameren dat er zondag tegen Harkstede meer strijd geleverd moet worden willen de geelhemden niet weer tegen een nederlaag aanlopen. De Warffumers begonnen na de winter, met gelijke spelen tegen SVZ en Kloosterburen ,goed maar een tweede nederlaag op rij zal zorgen dat men kan zeggen dat  de geelhemden slecht uit de winter zijn gekomen, Iets wat overigens ook geldt voor Harkstede. De groenhemden staan in  de drie na de winter gespeelde duels namelijk nog op nul punten waar voor thuisploeg Warffum zondag de kansen liggen