Lastige klus Ezinge, Drie punten blijven in Zoutkamp

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Lenteachtige temperaturen worden er voor dit weekend aangekondigd. Dat zijn, na twee weekenden van het is fijn maar fris langs de lijn, prima berichten waarbij het een prettige bijkomstigheid is dat alle voetballers en voetbalsters dit weekend weer de velden opgaan.

Ezinge gaat zaterdag voor de tweede keer in het seizoen naar sportpark Kardinge. Daar wacht Oosterparkers als tegenstander voor de Ezingers. Na een flitsende start zakte Ezinge richting de winterstop wat terug en ook na de winter is het nog wat wisselvallig in Feerwerd. Winst tegen Zeester, een gelijkspel tegen Velocitas en verlies tegen OKVC zorgen na de winter voor vier punten in drie duels. Of daar zaterdag een of drie bijkomen is afwachten tegen een ploeg die zijn laatste twee duels met ruime cijfers verloor. Een 2-7 nederlaag tegen Boerakker werd gevolgd door een 7-1 verlies tegen koploper Amicitia VMC zodat de groenhemden zaterdag vol gas zullen gaan. Dat moet ook wel omdat er met TLC en OKVC kapers op de kust liggen voor de belangrijke derde plaats. Een plaats waar Ezinge alleen nog aan kan denken als het een serie van minimaal vier overwinningen op rij niet gaat neerzetten.
image-2014-09-26 2

Een van de kandidaten voor de derde plaats, OKVC, blijft zaterdag dicht bij huis. In Zoutkamp wacht Zeester met smart op de ploeg uit Oldehove want de ploeg van Gezinus Oosterhuis wil wel even stunten. Maandag werd er in een oefenduel met 2-1van jong v.v. Dokkum gewonnen en dat wil men zaterdag in het duel tegen de streekgenoot herhalen. Het zou kunnen, een overwinning voor de thuisploeg want Zeester-thuis of uit maakt nog een wezenlijk verschil. Een eerste driepunter willen ze graag in het vissersdorp waar de vraag vandaan kwam of ik mij aan een voorspelling durfde te wagen. Dus daarom voor deze ene keer: Zeester- OKVC 2- 1.