Moeilijk verhaal KRC, Een gelijkspel voor Stedum zou goed kunnen.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Lenteachtige temperaturen worden er voor dit weekend aangekondigd. Dat zijn, na twee weekenden van het is fijn maar fris langs de lijn, prima berichten waarbij het een prettige bijkomstigheid is dat alle voetballers en voetbalsters dit weekend weer de velden opgaan.

KRC gaat zaterdag richting Ten Post waar TEO als tegenstander wacht. Beide teams verloren zaterdag waarbij de nederlaag van TEO in Ten Post harder zal zijn ingeslagen dan die van KRC in Kantens. De Kantens Robben Combinatie won nog geen duel zodat er geen directe paniek uitbrak in de kantine/bestuurskamer van de rode lantaarndrager in zaterdag 5 E. Ze snakken echter naar een succesje in Kantens maar of dat er tegen TEO inzit valt te betwijfelen. TEO verloor alleen thuis van Harkstede en de overige vijf thuisduels werden of gewonnen of gelijkgespeeld.
Stedum gaat naar WVV, de club waar Klaas Nuninga, Jan Mulder en Arie Haan groot zijn geworden. In die tijd was WVV een roemrijke zondagclub waar nog geen sprake was van een zaterdagtak. Historie waar de Stedumers zich niet met bezig zullen houden want winst is dat wat telt voor het team van Leendert Nieborg. Drie punten zijn er nodig wil Stedum geen grijze muis rol in zijn schoenen geschoven krijgen. Een rol die geen enkel team graag wil maar bij een verlies in Winschoten wel om het hoekje gluurt. De roodzwarten zijn thuis sterk in het gelijkspelen want vier keer werd er thuis  tot nu toe een gelijke stand op het DWF genoteerd. Stedum wist van zijn zes uitduels er twee te winnen en vier te verliezen zodat een remise wat betekent dat een remise in een uitduel nog niet een keer voorkwam.