Kansen voor Eenrum, voor SV Bedum ziet alles er opeens anders uit

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Lenteachtige temperaturen worden er voor dit weekend aangekondigd. Dat zijn, na twee weekenden van het is fijn maar fris langs de lijn, prima berichten waarbij het een prettige bijkomstigheid is dat alle voetballers en voetbalsters dit weekend weer de velden opgaan.


Voor de teams in zondag 4C ziet de wereld er na vorig weekend opeens heel anders. Het uit de stand verdwijnen van VVK zorgde voor uiteraard dat de tegen de stadjerders behaalde punten ingeleverd moesten worden. Eenrum had het ‘geluk’ dat het vijf punten aan VVK verloor en daarnaast weten dat de withemden de rechtstreekse degradant worden. Dat betekent dat de Eenrumers dus twee teams onder zich moeten houden om niet in het nacompetitie-circuit terecht te komen. Het verschil met Meeden bedraagt op dit moment zeven punten in het voordeel van de roodbaadjes die wel een duel meer hebben gespeeld dan Meeden. Eenrum, dat zondag voor zijn vijftiende wedstrijd nummer twee ASVB op bezoek krijgt, moet daarom weer een goed resultaat neerzetten na het gelijkspel tegen Gruno en het verlies van vorige week tegen TLC. De Eenrumers zijn thuis echter puntenpakkers want van de 18 werden er twaalf in een thuisduel behaald. Wat dat betreft liggen er kansen voor de thuisploeg dat, samen met SV Bedum, het als enige team presteerde om de ploeg uit Blijham op een nederlaag te trakteren.

SV Bedum werd door de actie van het VVK-bestuur van verzekerd van minimaal een plaats in de nacompetitie of misschien nog wel meer. Opeens is er in Bedum weer hoop om zelfs de nacompetitie te ontlopen omdat het opeens Haren en Meeden weer in het vizier heeft. Dat kwam niet door het verdwijnen van VVK maar meer door de spectaculaire winst van 3-2 op ASVB. In Blijham werkten de paarshemden een 2-0 achterstand weg wat de formatie van Dick Visser moed zal geven. Zondag wacht BATO en in Bedum zal men denken, wat in Blijham kan, moet ook in Winschoten mogelijk is. Dat zal dan moeten gebeuren een thuisploeg die thuis niet echt als een onneembare vesting kan worden gezien omdat van de acht thuisduels er vier werden verloren.