Poolster kan zege gebruiken, Noordpool moet stunten.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Lenteachtige temperaturen worden er voor dit weekend aangekondigd. Dat zijn, na twee weekenden van het is fijn maar fris langs de lijn, prima berichten waarbij het een prettige bijkomstigheid is dat alle voetballers en voetbalsters dit weekend weer de velden opgaan.
Poolster kan wel weer eens een zege gebruiken. De ploeg van Jeroen de Munck speelde na de winterstop twee keer, tegen Middelstum en HS'88 gelijk en verloor zaterdag van Corenos. In Spijk werd het 3-0 voor de ploeg uit Roodeschool waardoor de Spieksters vooral de hete adem van GEO in hun nek voelen. GEO staat in theorie gelijk met Poolster dat 28 punten  uit 15 wedstrijden heeft gescoord tegen de 24 uit veertien duels dat de formatie uit Garmerwolde bijeen voetbalde. Een zege zou Poolster daarom goed uitkomen mede omdat GEO koploper Pelikaan S op bezoek krijgt. De koploper heeft dit seizoen nog maar drie punten verloren wat gebeurde in het uitduel tegen Mamio. De kans op een zege voor de gasten is dus groter dan voor de thuisploeg zodat de geelhemden uit Spijk wat afstand kunnen nemen. Dat moet dan gebeuren op een ondergrond die duidelijk aan vervanging toe is wat in de zomer moet gaan gebeuren. Het predicaat kunstgrasveld mag de 'betonplaat' niet meer genoemd worden en wat door de verantwoordelijken ook is erkend. Poolster zal het echter nog even met een afgetrapt veld moeten doen om drie punten aan zijn totaal van 28 toe te voegen tegen een team dat zijn laatste twee duels heeft weten te winnen.
Noordpool mag zaterdag de strijd aanbinden met Mamio. De formatie van Willem Kluin staat voor een loodzware klus want het winnen van een wedstrijd is al weer enige tijd geleden. Op 8 november 2014 werd er met 2-6 van GVAV Rapiditas gewonnen maar daarna was het over met de pret. Zeven nederlagen op rij zorgden er voor dat Noordpool op een elfde plaats is terecht gekomen. Dat is een plaats wat zorgt voor de nacompetitie wat echter nog geen uitgemaakte zaak is. GVAV Rapiditas staat met drie duels minder gespeeld maar twee punten achter Noordpool en ook hekkensluiter VVS uit Oostwold heeft met zes uit 14 nog kans om de ploeg uit Uithuizen te achterhalen. Zaterdag zal het voor de thuisploeg lastig worden om een driepunter te scoren tegen een Mamio dat wil het om de titel blijven meedoen moet winnen in Uithuizen. Vanaf 15.00 uur gaan we het zien in Uithuizen waar een stunt van de thuisploeg meer dan welkom zou zijn.