SC Stadspark-zaterdag kent geen druk, Hunsingo kan prima slaag slaan.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Lenteachtige temperaturen worden er voor dit weekend aangekondigd. Dat zijn, na twee weekenden van het is fijn maar fris langs de lijn, prima berichten waarbij het een prettige bijkomstigheid is dat alle voetballers en voetbalsters dit weekend weer de velden opgaan.
SC Stadspark gaat op bezoek bij Appingedam. Waar de stadjerders zaterdag wisten te winnen van De Fivel verloren de Damsters met 2-0 van Lycurgus. Dat zorgt voor extra druk bij de thuisploeg die graag naar de tweede klasse wil waar  SC Stadspark toch wat minder op zit te wachten. Het uit voor het grootste gedeelte uit dertigers vind de zesde plaats een prima positie omdat een klasse hoger ook nog eens betekent dat de trainingsintensiteit omhoog zal moeten. Af en toe een winstpartij meepikken zal het strijdplan zijn wat zaterdag zomaar in Appingedam kan gebeuren. Zonder of met druk maakt namelijk wel verschil in een duel waarin de thuisploeg dat twee duels minder dan SC Stadspark heeft gespeeld met een zege een prima slag kan slaan.
Hunsingo gaat zondag richting Oost-Groningen waar het ZNC als tegenstander tegenkomt. De Winsumers deden zondag prima zaken door Zuidlaarderveen op een 8-2 nederlaag te trakteren en staan daardoor stevig in de middenmoot met uitzicht op meer. Mocht Hunsingo namelijk in Zuidbroek weten te winnen dan staat ook de Zuidbroek Noordbroek Combinatie op ruime afstand hoewel ZNC twee duels minder heeft gespeeld dan de formatie van Henry Kramer. Door de 8-2 zege van zondag zijn de roodhemden goed aan de derde periode begonnen en wie weet zorgt het zich bijna in veiligheid spelen wel voor een flow in Winsum. De doelstelling, volgend seizoen ook derdeklasser zijn, kan bijna niet meer fout gaan maar men is voorzichtig bij de roodhemden waar men liever niet te vroeg juicht.