Noordwolde krijgt bezoek puntenpakker, De Fivel en Marum hebben niets aan punt.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Lenteachtige temperaturen worden er voor dit weekend aangekondigd. Dat zijn, na twee weekenden van het is fijn maar fris langs de lijn, prima berichten waarbij het een prettige bijkomstigheid is dat alle voetballers en voetbalsters dit weekend weer de velden opgaan.

Noordwolde ontmoet zaterdag De Pelikanen. De Peli’s zorgden zaterdag voor een stunt door in Appingedam koploper Marum op een 4-0 nederlaag te trakteren en mogen in Noordwolde proberen om drie punten aan hun totaal van 14 toe te voegen. Dat zal Noordwolde ook willen want de ploeg van Roy Kamps zou dan al een aardig eindje richting veilige haven zijn. Daar is het nu nog te vroeg voor omdat Godlinze, Lycurgus en Grijpskerk nog kort bij staan. Een zege in een thuisduel is niet iets wat dit seizoen al veel bij de geelhemden is voorgekomen wat niet onlogisch is. In zijn vijftien gespeelde duels was Noordwolde namelijk maar vijf keer in een thuisduel te bewonderen. Daar werden er twee van gewonnen en drie van verloren. Zaterdag werd er voor de eerste keer gelijkgespeeld door Noordwolde in een duel tegen NEC. In Delfzijl werd het 1-1 waar trainer Roy Kamps na afloop van zei dat er meer in had gezeten. Dat mag de ploeg dus zaterdag laten zien tegen een tegenstander die uit zijn laatste drie duels vijf punten behaalde en dus redelijk uit de winter is gekomen.
                            
De Fivel krijgt zaterdag bezoek van koploper Marum. De Fivel ging zaterdag met 3-1 onderuit tegen SC Stadspark en moet oppassen dat het niet onder de streep van rechtstreeks degraderen komt. Zo ver is het nog niet maar vooral De Pelikanen is de club die in de onderste regionen na de winter een puntenpakker is. Marum verloor zaterdag met ruime cijfers van De Pelikanen wat het trainersduo Marcel Poll/Kees Pranger niet lekker zal zitten. Er waren diverse spelers niet beschikbaar maar je laten wegspelen tegen een toen nog rode lantaarndrager is niet goed. Dat betekent ongetwijfeld een zeer gemotiveerde Marum wat naar Zeerijp komt waar de thuisploeg ze even gemotiveerd zal ontvangen voor een duel waarin beide teams niets aan een puntendeling hebben.