SV Bedum ziet streep naderen, SC Loppersum go with the flow

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Lenteachtige temperaturen worden er voor dit weekend aangekondigd. Dat zijn, na twee weekenden van het is fijn maar fris langs de lijn, prima berichten waarbij het een prettige bijkomstigheid is dat alle voetballers en voetbalsters dit weekend weer de velden opgaan.


SV Bedum
speelt zaterdag weer een thuisduel. In Bedum komt dan degradatiekandidaat VEV’67 op bezoek. De Bedumers verloren zaterdag de ‘burenruzie’ tegen Omlandia en de geelhemden uit Leek wonnen thuis met 2- 1 van het nu op een vijfde plaats staande Buitenpost. Het verlies van de paarshemden en de winst van VEV’67 zorgt voor extra druk op de krachtmeting in Bedum want winst voor de gasten betekent dat SV Bedum toch weer in de buurt van de gevaarlijke streep komt. Want alles onder de streep speelt of in de nacompetitie of degradeert rechtstreeks. Dat laatste is nog niet van toepassing wat SV Bedum betreft maar om je ogen helemaal te sluiten voor eventueel naderend onheil zou niet handig zijn. Een zege tegen VEV ’67 zou voor het team van René Wollerich daarom welkom zijn waarbij vers in het geheugen de stunt van vorig seizoen ligt. Via een fenomenale eindsprint speelde de Bedumer formatie zich niet alleen in veiligheid maar wist het ook nog eens de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse te bereiken. Gezien de dadendrang van de thuisclub, van de 21punten werden er vijftien in thuisduels behaald, is men licht favoriet maar de Leeksters mogen met acht van de vijftien punten in uitduels behaald niet onderschat worden.

SC Loppersum is sterk uit de winterstop gekomen met zeven punten uit drie duels. Een gelijkspel tegen The Knickerbockers, winstpartijen tegen CSVH en ONR zorgt er voor dat de wereld er in Loppersum weer wat rooskleuriger uitziet. De problemen zijn nog niet voorbij maar de Lopsters hebben wel weer de aansluiting gevonden bij de onderkant van de middenmoot. Zaterdag gaat men op bezoek bij Klazienaveen dat zaterdag uit met 2-1van Zuidlaren won. Een eerste overwinning in de derde periode, wat uiteraard ook geldt voor Loppersum door de winst op ONR. Dat betekent dat de Drenten daar graag een tweede aan willen toevoegen om zo te proberen om nog iets van het seizoen te maken. Strijden om de periodetitel is voor de ploeg van Jaap Danhof in eerste instantie bijzaak maar een prima serie kan er voor zorgen dat het scenario van een aantal jaren geleden zich herhaald. Toen speelden de Lopsters zich laat veilig in de derde klasse maar door een uitstekende serie kwam de ploeg in een flow terecht en promoveerde het uiteindelijk naar de tweede klasse. Dat is echter van latere zorg voor Loppersum dat zaterdag tegen een Klazienaveen speelt die gezien de thuisresultaten zeker niet onklopbaar is.