SV Bedum O-12 wint van Be Quick O-12

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Op zondag 1 maart jl. speelde SV Bedum onder 12 een oefenwedstrijd tegen Be Quick onder 12. De selectie van SV Bedum onder 12 voor deze wedstrijd uit de volgende spelers: Bram Dijkstra (E1) Milan Smit (E1), Nick Martini (E1) Ruben Engelsma (D2) Ivar van der Ark (D2) Kas Huttenga (D2) Rik Bronsema (D2) Jorn Holwerda (D2) Jamall Zimmerman (D2) Steffen Pol (D2) Rik Bolt (D3) Jochem Kooi (D-trainingsgroep) Dion Wierenga (D-Trainingsgroep) De oefenwedstrijd werd gespeeld in stadion de Esserberg en gewonnen door SV Bedum onder 12 met 1-2 na een ruststand van 1-0 wat in de onderstaande verslagen van Kas Huttenga en Ivar van der Mark te lezen valt.

image 2015 03 04
 
Kas Huttenga - Be Quick O12 vs SV Bedum O12
De eerste helft begon. Jelmer had gezegd dat wij moesten verdedigen en hun zouden vandaag aanvallen. Toen kregen we een paar gevaarlijke momenten maar dat leidde niet tot doelpunten. Be Quick speelde heel goed rond en kregen een paar goede kansen. Een steekpass op de linksvoor, die hem voorgaf en toen werd er gescoord. In de rust was het 1-0 voor Be Quick. In de rust zei Jelmer dat we op het middenveld meer moesten gaan afjagen, want daar speelde BQ steeds rond. En Jelmer zei dat onze verdediging goed stond. De tweede helft mochten we in het mini stadion spelen met een echte tribune! Be Quick had een aantal wissels gedaan. Wij speelden in de 2e helft beter dan in de 1e helft maar Be Quick bleef sterk. We joegen in de 2e helft beter op de bal dan in de 1e helft. Daardoor kregen we een paar goede kansen. In de laatste 10 minuten kwamen  meer kansen. Vanuit een ingooi kreeg ik de bal waarmee ik een sprint maakte richting doel en vervolgens de 1-1 scoorde! En in de laatste minuut passte Jamall de bal op mij en kon ik met mijn tweede doelpunt  ,een lobje over de keeper de 1-2 scoren. Daarna klonk al gauw het eindsignaal. Ondanks dat Be Quick O12 erg goed speelde hebben we door inzet toch gewonnen. Het was weer leuk om mee te doen. De volgende bijeenkomst is vrijdag 6 maart,dan hebben we een techniektraining waar ik mij erg op verheug!
Ivar van der Ark - Be Quick O12 VS SV Bedum O12 Dit was de eerste wedstrijd van ons O12 team tegen een ander O12 team. En ook nog op een zondag. Voor de meesten van ons was dit de eerste wedstrijd op een zondag. De trainer vertelde voor de wedstrijd dat dit wel een moeilijke wedstrijd kon worden aangezien de meeste spelers van Be Quick een aantal klassen hoger spelen. We hebben zoals gebruikelijk ingetraind en zijn met twee wissels begonnen aan de wedstrijd. Be Quick was de betere ploeg de eerste helft. Door de harde wind kon Jorn [onze keeper] met moeite de bal wegkrijgen, wat soms tot gevaarlijke situaties leidde. We konden uiteindelijk de nul niet houden en gingen de rust in met een 1-0 achterstand. Na de rust begonnen we op het hoofdveld, waar we voor rust op een ander veld speelde. Be Quick had ook een aantal wissels toegepast, maar die konden niet voorkomen dat wij door twee snelle counters op een 1-2 voorsprong kwamen te staan. Toen was het nog even flink verdedigen. Be Quick kreeg nog een aantal kansen maar konden deze niet verzilveren. Uiteindelijk floot de scheids af en hadden we met 1-2 gewonnen. Vooraf hadden we dit niet gedacht. Een goede prestatie van ons O12 team. Het was leuk om een keer meer tegenstand te krijgen. Hopelijk hebben we binnenkort weer een wedstrijd. Ik vond het weer heel erg leuk!