VVK-zondag 1 wordt degradant in 4C.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Volgens de spelregels van de KNVB zal VVK-zondag 1 als degradant in zondag 4C aangemerkt worden. Een conclusie die Puurvoetbalonline trok na het lezen van een passage in het handboek competitiezaken amateurvoetbal Landelijke informatie en Districtsinformatie Noord seizoen 2014-2015.
Het uit de competitie halen van het eerste zondagteam van VVK was dit weekend een onderwerp van gesprek in veel bestuurskamers en kantines. Naast dat velen het dapper vonden van het bestuur van VVK om zelf figuurlijk de stekker uit het team te trekken was er de vraag of VVK nu als degradant aangemerkt zou worden. Door diverse belanghebbenden werd daar uiteraard naar geïnformeerd. Het handboek competitiezaken amateurvoetbal Landelijke informatie en Districtsinformatie Noord seizoen 2014-2015 gaf echter duidelijkheid. Onder punt A staat dat alle duels van VVK als niet gespeeld beschouwd worden. Dat betekent dat de punten die tegen de stadjerders door de overige teams werden behaald komen te vervallen. Wat wel blijft staan zijn de kaarten die in de door de tegen VVK gespeelde wedstrijden zijn opgelopen. Dat betekent dat een speler die na de winter bijvoorbeeld een rode kaart tegen de stadjerders opliep zijn straf niet kwijtraakt. Wat voor de clubs in de middenmoot en onderin 4C nog belangrijker is wat er met de degradatieplaats gebeurt. Blijft Bedum op de rechtstreekse degradatieplaats staan of wordt VVK nu de rechtstreekse degradant. Onder punt C staat letterlijk: Dat het teruggetrokken elftal als gedegradeerd zal worden beschouwd.
Dat betekent dat SV Bedum niet meer rechtstreeks kan degraderen. Iets wat uiteraard ook van toepassing is op de overige teams in 4C. Een helder verhaal volgens het handboek competitiezaken amateurvoetbal Landelijke informatie en Districtsinformatie Noord seizoen 2014-2015. Een opmerking daarbij is wel dat het natuurlijk maar afwachten is of er niet ergens een addertje onder het gras vandaan komt. Gezien het bewijs wat Puurvoetbalonline in handen heeft mogen we in alle redelijkheid stellen dat zoiets praktisch onmogelijk is.