Kloosterburen thuis ongeslagen, SVZ wacht fysiek duel

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Vorige week zaterdag konden veel wedstrijden in het amateurvoetbal geen doorgang vinden omdat de regen van een dag eerder roet in het eten gooide. Zo werd er in zaterdag 5E maar een wedstrijd, Harkstede-KRC, gespeeld. Voor de komende dagen vallen de regenhoeveelheden mee dus kunnen we weer een start maken met de voorbeschouwingen van diverse duels in het noordelijk amateurvoetbal.

 

Kloosterburen ontvangt zondag in zijn zevende thuiswedstrijd van het seizoen Zuidhorn. Voor Kloosterburen is het zaak om tegen Zuidhorn  een driepunter  te scoren om zo de druk op koploper SVZ nog meer op te voeren. De kans dat de drie punten in Kloosterburen blijven is vrij groot want van de zes eerdere thuisduels won de ploeg van Willem Pettinga er vijf. Alleen Foxhol wist een punt aan zijn bezoek aan Kloosterburen over te houden door met 2-2 gelijk te spelen. Van Zuidhorn, dat zich vorige week met een zege tegen Groen Geel herstelde van de twee nederlagen van na de winter, heeft de thuisploeg op de ranglijst niet direct gevaar te duchten wat echter niet voor Blauw Geel’ 15 geldt. Blauw Geel staat met een gelijk aantal duels maar een punt achter Kloosterburen wat zich daardoor geen misstap kan veroorloven. Naast de positie op de ranglijst spreekt Kloosterburen in de tweede periode een woordje mee want met 4 punten uit twee wedstrijden kan het naast de huidige koploper Kwiek komen. Iets wat overigens ook geldt Blauw Geel dat met de volle buit uit zijn eerste twee duels uit deze periode kwam. Voldoende belangen om er in Kloosterburen een leuk duel van te maken waar de thuisploeg moet winnen en ook de gasten de punten hard nodig hebben om het seizoen niet als een nachtkaars te zien uitgaan.

SVZ gaat zondag op bezoek bij Froombosch. De koploper, die zich met een 4- 1 zege op FVV herstelde van het puntverlies tegen Warffum, zal ook daar bij alleen maar een zege gebaat zijn omdat het Kloosterburen en Blauw Geel ’15 nog steeds alle kansen hebben om er met het kampioenschap van door te gaan. Thuis werd het een 4- 1 zege voor de Zeijenaren wat natuurlijk geen garantie voor een goed resultaat op zondag is. De geelhemden worden door de meeste ploegen  in 5D wel als het best voetballende team gezien maar er zijn ook duels waar iets ander gevraagd wordt en het meer op fysiek aankomt. Dat zal SVZ zondag nodig hebben tegen een fysiek sterk  Froombosch