Godlinze thuis ijzersterk, FC LEO ziet platte kar aan horizon verschijnen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Vorige week zaterdag konden veel wedstrijden in het amateurvoetbal geen doorgang vinden omdat de regen van een dag eerder roet in het eten gooide. Zo werd er in zaterdag 5E maar een wedstrijd, Harkstede-KRC, gespeeld. Voor de komende dagen vallen de regenhoeveelheden mee dus kunnen we weer een start maken met de voorbeschouwingen van diverse duels in het noordelijk amateurvoetbal.

Godlinze speelt zaterdag thuis tegen Grijpskerk. De mannen van Peter Ernst kwamen vorige week niet in actie omdat het veld in Zeerijp onbespeelbaar en de streekderby tegen De Fivel later in het seizoen gespeeld wordt. Deze, en eerder afgelaste wedstrijden zorgen voor een scheve stand in 3C waar Godlinze als enige vereniging nog maar dertien duels heeft gespeeld. Dat zorgt er voor dat de ‘Glinzers’ onder de degradatiestreep zijn terecht gekomen. De situatie is echter nog niet hopeloos en een zege tegen Grijpskerk zou daarom een mooie opsteker zijn. In Grijpskerk werd er met 3-0 verloren maar Godlinze thuis of uit maakt wel verschil. Van de vijftien werden er veertien punten op eigen bodem behaald wat betekent dat Grijpskerk het lastig gaat krijgen. Een Grijpskerk dat van zijn drie na de winter gespeelde duels er twee verloor. Daar liggen dus kansen voor de groenhemden die met een gelijkspel tegen SC Stadspark en een kleine nederlaag tegen koploper Marum redelijk uit de winterstop zijn gekomen.

FC LEO zag zijn duel tegen De Lauwers afgelast maar zag dat belager Opende punten liet liggen door thuis tegen Niekerk met 3-3 gelijk te spelen. Zaterdag wacht nummer drie Friese Boys als tegenstander. In Kollumerzwaag kan de Oranje-brigade een geweldige slag slaan als het met de drie punten huiswaarts keert. De thuisploeg vecht echter voor zijn laatste kans om bij de eerste twee te eindigen en kan daarom weleens een ‘heet’ middagje worden voor de Leensters. Maar de ploeg blaakt van zelfvertrouwen want ook een gelijkspel in Kollumerzwaag zorgt er voor dat de voorsprong op de thuisploeg gehandhaafd blijft. Verder staat de ontmoeting Opende-Friese Boys voor 28 maart op het programma wat een of beide teams ook punten gaat kosten. Kortom, de platte kar kan in Leens al voorzichtig een beetje naar buiten gereden worden.