Veel strijd in Spijk , Eenrum gebaat bij zege.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Vorige week zaterdag konden veel wedstrijden in het amateurvoetbal geen doorgang vinden omdat de regen van een dag eerder roet in het eten gooide. Zo werd er in zaterdag 5E maar een wedstrijd, Harkstede-KRC, gespeeld. Voor de komende dagen vallen de regenhoeveelheden mee dus kunnen we weer een start maken met de voorbeschouwingen van diverse duels in het noordelijk amateurvoetbal.


                 
Poolster
en Corenos strijden zaterdag in Spijk om de punten. Corenos zag vorig weekend het duel tegen GVAV Rapiditas afgelast worden en Poolster speelde, na een 3-0 achterstand met 3-3 gelijk tegen HS’88. Dat kunststukje lukte de Spieksters een week eerder ook tegen Middelstum dat na een 2-0 voorsprong toch met een 2-2 gelijkspel genoegen moest nemen. Met Corenos krijgt Poolster een tegenstander op bezoek die met een goed gevoel uit de wedstrijden tegen Mamio en Noordpool komt. Dat laatste duel werd met 3-1 gewonnen en in Roodeschool hopen ze dat die zege als start van de weg omhoog mag worden gezien. Voor de thuisclub zal echter gelden dat het na twee gelijke spelen weer eens een duel wil winnen. Dat betekent dat het weleens spannend kan worden in een duel waar zeer waarschijnlijk veel publiek op afkomt. De afstand Roodeschool-Spijk is namelijk gemakkelijk overbrugbaar voor de supporters van Corenos. In Roodeschool werd het eerder dit jaar een zege voor het team van Jeroen de Munck dat in de strijd om de derde plaats op dit moment Be Quick en GEO als voornaamste concurrenten heeft. Corenos heeft zich door de zege in Uithuizen naar een op dit moment veilige negende plaats gespeeld en bij een zege in Spijk krijgt het dan duidelijk aansluiting bij de middenmoot.

Eenrum gaat op bezoek bij TLC. In Leek hopen de Eenrumers na de 0-0 tegen Gruno een driepunter te scoren tegen de fusieclub die met een wedstrijd minder gespeeld net als Eenrum negentien punten heeft. Dat betekent dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn. De Eenrumers scoorden in hun uitduels zeven punten en de thuisploeg in zijn thuiswedstrijden zes dus ook daar zit weinig verschil in. Dat rechtvaardigt de opmerking dat een gelijkspel zeker tot de mogelijkheden gaat behoren in het duel TLC-Eenrum. Ook in deze klasse is het onderling verschil in wedstrijden al groot. Meeden speelde al  twee duels minder  dan de Eenrumers en zouden de roodbaadjes in theorie in kunnen halen. Dat zorgt er voor dat het credo in Eenrum zondag zal zijn, niet verliezen in Leek.