Middelstum kan slag slaan en 'hell of a job' voor Noordpool

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Zaterdag konden veel wedstrijden in het amateurvoetbal geen doorgang vinden omdat de regen van een dag eerder roet in het eten gooide. Zo werd er in zaterdag 5E maar een wedstrijd, Harkstede-KRC, gespeeld. Voor de komende dagen vallen de regenhoeveelheden mee dus kunnen we weer een start maken met de voorbeschouwingen van diverse duels in het noordelijk amateurvoetbal.

Middelstum speelt zaterdag tegen HS’88. De Middelstumers waren het vorig weekend vrij en zagen dat de meeste ploegen onder hun op de ranglijst of niet in actie kwamen of in het geval van HS’88 een punt veroverden of zoals VVK, dat Noordpool op een nederlaag trakteerde, drie punten en daardoor gelijk in punten met Middelstum dat een duel minder heeft gespeeld. Zo viel de schade voor de blauwhemden mee wat betreft het vrij weekend dat alle teams in 4C twee keer extra hebben. Een zevende plaats is keurig in de middenmoot is daar waar Middelstum staat waarbij het zaterdag HS’88 bij een zege op grote achterstand kan zetten. Het verschil tussen beide teams bedraagt nu nog vijf punten waarbij Middelstum dertien en HS’88 veertien duels heeft gespeeld. Van de zeventien punten werden er vier door de ploeg van Jan Jaap Zijlstra behaald wat de in Middelstum woonachtige trainer na de winter vast graag anders wil zien. Vreemd genoeg scoort HS’88 uit ook beter dan thuis van de twaalf punten werden er tien op vreemd terrein behaald. De Middelstumers wonnen het heenduel in Hoogezand met 1-3 een resultaat, winst met dezelfde cijfers, waar de thuisploeg zaterdag direct voor zal willen tekenen

Noordpool en GEO ontmoeten elkaar zaterdag voor de tweede keer dit seizoen. In Garmerwolde werd het in het eerste duel een stevige 6-0 nederlaag voor de geel/zwarten die mogen hopen dat er zaterdag een beter resultaat uitrolt. Als een team een keer in de hoek zit waar de klappen vallen komt alles vaak samen. Spelers raken geblesseerd of je loopt eerder tegen een schorsing aan. Allemaal zaken die op Noordpool van toepassing waar men hoopt dat een positief resultaat het team weer op het juiste spoor kan zetten. Of dat zaterdag lukt, is echter de vraag want GEO draait een prima seizoen. Een vijfde plaats voor de Garmerwolders is dan ook het resultaat tot nu want met twee duels minder gespeeld, met vier punten achterstand, tenopzichte van Be Quick is er nog van alles mogelijk voor de ploeg die in de tweede periode zijn eerste wedstrijd wist te winnen. Kortom Noordpool moet aan de bak tegen een GEO dat nog op alle fronten meestrijdt als het gaat om het bereiken van de nacompetitie. Een nacompetitie waar Noordpool niet in hoopt terecht te komen maar waar het nog een ‘hell of a job’ wordt om die te ontlopen.