VIBOA start inhaalrace en kansen voor De Heracliden

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Zaterdag konden veel wedstrijden in het amateurvoetbal geen doorgang vinden omdat de regen van een dag eerder roet in het eten gooide. Zo werd er in zaterdag 5E maar een wedstrijd, Harkstede-KRC, gespeeld. Voor de komende dagen vallen de regenhoeveelheden mee dus kunnen we een start maken met de voorbeschouwingen van de diverse duels in het noordelijk amateurvoetbal.

VIBOA gaat zaterdag op bezoek bij Balk voor zijn dertiende wedstrijd van het seizoen. Waar veel teams zaterdag al voor de 16e of 15e keer in actie komen moeten de Winsumers na de winterstop nog veertien wedstrijden afwerken. De eerste daarvan is zaterdag tegen nummer twee Balk dat in Winsum het eerste duel tussen beide teams met 4-2 wist te winnen. Na de uitzege in Leek tegen VEV’67 keerde het geloof bij VIBOA terug richting het zich uit de acute degradatieproblemen. De Winsumers hebben namelijk punten achterstand op VEV’67 op VEV’67 dat vier duels meer heeft gespeeld. Dat is een mooi richtpunt voor de mannen van Zephnad Wattimury die zaterdag de achterstand graag kleiner zien worden. Dat moet dan gebeuren tegen een team dat thuis alleen van Broekster Boys verloor en in zijn overige thuisduels zestien van zijn 28 punten behaalde. Een sterke thuisploeg tegen een VIBOA dat in zijn uitduels vier punten veroverde. Dan zou je zeggen dat een gelijkspel wel het maximaal haalbare zou zijn tegen een ploeg die ook in de tweede periode een belangrijke rol speelt.

De Heracliden speelt zaterdag thuis tegen CSVH. De thuisploeg is nog steeds niet van de hatelijke nul af en hoopt dat het zaterdag tegen de zaterdagclub uit Hoogkerk eindelijk gaat lukken om een of drie punten aan het duel tegen CSVH over te houden. De ploeg van Jan Medema speelt tegen een team dat in uitduels minder presteert dan thuis want op vreemde bodem werden er van de 20 punten door CSVH zes in uitduels behaald. Dat gebeurde door overwinningen op Loppersum en Rouveen. Daar liggen voor de thuisploeg dus kansen wat als dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren er wel even een feestje gevierd gaat worden in Uithuizermeeden. Niemand wil namelijk graag een competitie beëindigen met een hatelijke nul achter zijn naam.