Lastige klus Zeester, 'Fietsderby' in Feerwerd

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Zaterdag konden veel wedstrijden in het amateurvoetbal geen doorgang vinden omdat de regen van een dag eerder roet in het eten gooide. Zo werd er in zaterdag 5E maar een wedstrijd, Harkstede-KRC, gespeeld. Voor de komende dagen vallen de regenhoeveelheden mee dus kunnen we een start maken met de voorbeschouwingen van de diverse duels in het noordelijk amateurvoetbal.

image-2014-09-26 2

Zeester
gaat zaterdag op bezoek bij Haulerwijkse Boys. Een tegenstander waar thuis met 5- 1 van werd verloren. De Zoutkampers speelden na de winter nog maar een duel. Dat was de wedstrijd tegen streekgenoot Ezinge die met 2-0 verloren ging. De opponent van zaterdag speelde ook een keer na de winter en ook Haulerwijkse Boys verloor dat duel. Thuis werd er met 4-3 van Oosterparkers verloren zodat het resultaat van zaterdag een beeld gaat geven hoe beide teams uit de winterstop gekomen zijn. Voor de Zoutkampers zou een gelijkspel al een stap voorwaarts zijn omdat de ploeg in uitduels alleen nog maar tegen nederlagen aanliep. Of dat zaterdag al gaat lukken is de vraag want van 18 punten die de boys uit Haulerwijk bij elkaar voetbalden werden er vijftien in thuisduels behaald. Dat betekent dat Zeester het, ondanks zijn in de winterstop toegevoegde versterkingen, het lastig gaat krijgen tegen een ploeg die thuis op zijn best is en daarom ook favoriet voor de zege is.

De ‘fietsderby’ is het duel wat zaterdag in Ezinge op het programma staat als buurman OKVC op bezoek komt. Een twintigtal minuten stevig doortrappen en men is vanuit Oldehove in Feerwerd waar de thuisploeg nog wat heeft recht te zetten. In Oldehove werd het namelijk een 6-0 nederlaag en dat zal de ploeg graag weg willen poetsen. Daarnaast staan de Ezingers op een tweede plaats in de tweede periode en uiteraard wil de ploeg van Johan Middel daar zo lang mogelijk een rol van betekenis in spelen. Genoeg ingrediënten om er een beladen duel van te maken in een wedstrijd die als pikant detail heeft dat Ezinge in thuisduels geen puntenpakker is en dat dit voor OKVC in uitduels geldt. Zeven van de achttien punten in thuiswedstrijden binnenhalen is niet geweldig maar vier van de twintig in uitduels pakken is dat ook niet. Dat betekent dat het daarom wel eens een gelijkopgaande strijd in Feerwerd kan worden waar het duel onder leiding staat van scheidsrechter