Thuisvoordeel in Bedum en Stedum moet winnen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Zaterdag konden veel wedstrijden in het amateurvoetbal geen doorgang vinden omdat de regen van een dag eerder roet in het eten gooide. Zo werd er in zaterdag 5E maar een wedstrijd, Harkstede-KRC, gespeeld. Voor de komende dagen vallen de regenhoeveelheden mee dus kunnen we een start maken met de voorbeschouwingen van de diverse duels in het noordelijk amateurvoetbal.
                   
De geschiedenis van de derby tussen SV Bedum en Omlandia is nog niet echt groot te noemen. De geschiedenis tussen CVVB en Omlandia is vele malen groter. Waar in Bedum de derby tegen VIBOA uit Winsum als dé derby wordt gezien geldt dat in Ten Boer voor het duel tegen de buren uit Bedum. Eerder dit seizoen won de ploeg uit Ten Boer thuis met 1-0 van SV Bedum die daar zaterdag ongetwijfeld revanche voor wil nemen. Omlandia startte na de winterstop uitstekend met overwinningen op Oranje Nassau en DZOH en de Bedumers pakten in de drie na de winterstop gespeelde duels vier punten. Er werd gelijkgespeeld tegen Buitenpost, gewonnen van PKC’83 en in Hoogeveen verloren van koploper HZVV. Dat zorgt voor een zevende plaats voor de ploeg van trainer René Wollerich die zaterdag tegen een tegenstander speelt die op een keurige derde plaats staat. Een Omlandia dat in de tweede periode op een kansrijke positie staat en dus gebaat zal zijn bij een driepunter. Een driepunter die SV Bedum zal willen verijdelen. Omlandia behaalde van zijn 26 punten er acht in uitduels tegen SV Bedum dat van zijn 21 punten er 15 in zijn tot nu acht thuiswedstrijden wist te veroveren. Dat zorgt er voor dat de paarshemden ligt favoriet zijn voor de derby tussen Bedum en Ten Boer. Een prognose wordt lastig maar ook ik denk dat de thuisploeg met een driepunter van het veld zal stappen omdat het thuisvoordeel zaterdag van beslissende invloed zal zijn.

Stedum gaat nu al voor zijn laatste kans om wat van het seizoen te maken. De Stedumers moeten namelijk van Holwierde winnen om nog iets van het seizoen te maken. De nederlaag tegen ZEC kwam hard aan in Stedum waar men had gehoopt om na de winterstop met een zege aan het tweede deel van het seizoen te beginnen. Helaas voor de geel/zwarten ging ZEC er met de punten vandoor wat er voor zorgde dat Stedum terug in de middenmoot viel. Een plaats waar de ploeg van Leendert Nieborg niet wil staan maar wel de realiteit is. Daarom moet er zaterdag gewonnen worden in Stedum tegen een tegenstander die er eigenlijk precies eender voorstaat als de Stedumers. Eerder in het seizoen werd het in Holwierde in 3-2 zege voor Stedum. Een uitslag waar men ook nu in het Stedum-kamp direct voor zou tekenen.