KRC wil wat goed maken en SIOS is gewaarschuwd

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Zaterdag konden veel wedstrijden in het amateurvoetbal geen doorgang vinden omdat de regen van een dag eerder roet in het eten gooide. Zo werd er in zaterdag 5E maar een wedstrijd, Harkstede-KRC, gespeeld. Voor de komende dagen vallen de regenhoeveelheden mee dus kunnen we een start maken met de voorbeschouwingen van de diverse duels in het noordelijk amateurvoetbal.

KRC wil zaterdag wat goed maken tegen SGV uit Schildwolde. KRC verloor eerder dit seizoen met 18-0 van SGV en een dergelijke afstraffing wil de Kantens Robben Combinatie niet weer meemaken. Dat zal waarschijnlijk ook niet gebeuren al weet men in Kantens dat SGV ook een maatje te groot zal zijn. KRC heeft de doelstelling om te proberen om van de hatelijke nul af te komen maar dat zal zaterdag normaal gesproken niet lukken. De ploeg heeft in Jos Hoeksema en Henk Jansma twee gemakkelijk scorende spitsen die het de defensie van KRC ongetwijfeld lastig gaan maken. KRC zal dan ook hopen dat de schade beperkt blijft tegen een tegenstander die nog volop meedoet in de titelstrijd.

In Sauwerd wacht thuisploeg SIOS een belangrijk duel tegen TEO uit Ten Post. De formatie staat op een vierde plaats maar in theorie staat het team van Jan Afman op gelijke hoogte. De thuisploeg staat na dertien duels op 23 punten en TEO op twintig uit twaalf wedstrijden. In Ten Post werd het eerder dit seizoen 5-2 voor TEO. Wat dat betreft is SIOS gewaarschuwd voor een tegenstander die ook in de tweede periode, net als SIOS, een rol van betekenis wil gaan spelen. Daarom wordt de wedstrijd van zaterdag een belangrijke voor beide teams omdat de verliezer even afhaakt in de strijd om de bovenste plaatsen.