Doelpunten in Ulrum en RZB kan prima zaken doen.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Zaterdag konden veel wedstrijden in het amateurvoetbal geen doorgang vinden omdat de regen van een dag eerder roet in het eten gooide. Zo werd er in zaterdag 5E maar een wedstrijd, Harkstede-KRC, gespeeld. Voor de komende dagen vallen de regenhoeveelheden mee dus kunnen we een start maken met de voorbeschouwingen van de diverse duels in het noordelijk amateurvoetbal.
             
VVSV’09 krijgt zaterdag ZEC op bezoek. Beide ploegen staan niet op de plaats waar ze verwacht hadden te staan want een negende plaats voor VVSV’09 en een elfde voor ZEC lag niet in de lijn der verwachting. Beide teams wonnen hun eerste wedstrijd na de winterstop wat zo maar een stijgende lijn kan zorgen. Met een 3-2 overwinning op Harkstede verraste VVSV’09 velen en dat gold ook voor ZEC dat met de drie punten uit Stedum huiswaarts keren. In Zandeweer werd het eerder in het seizoen een 3-3 gelijkspel wat zaterdag in Ulrum ook de uitslag zou kunnen zijn. Want het mooie aan dit duel is dat er de laatste jaren in wedstrijden tussen VVSV’09 en ZEC altijd wordt gescoord. Daarom is de verwachting dat dit zaterdag ook zal gebeuren in een wedstrijd tussen twee ploegen die vol voor de drie punten zullen gaan.

Rood Zwart Baflo kan zaterdag n de tweede periode prima zaken doen als het van WVV weet te winnen. De Bafloërs staan op een tweede plaats achter Wagenborger Boys dat de eerste periode wist te winnen. De ploeg van Sander Tromp heeft zijn eerste twee duels gewonnen en daardoor ziet het er naar uit dat de geschiedenis zich gaat herhalen. Vorig seizoen presteerde RZB na de winter ook prima en speelde het lang een rol van betekenis in de tweede periode. Of de ploeg daar nu ook in slaagt, zal afhangen van het resultaat tegen WVV. Bij winst gaat de selectie er ongetwijfeld in geloven en dan zijn de rood/zwarten voor iedere tegenstander een geduchte opponent. In Winschoten werd het aan het begin van het seizoen nog een 3-3 gelijkspel voor de Bafloërs die toen nog niet over de inmiddels uit het buitenland teruggekeerde Dennis Tromp konden beschikken.