Eenrum kan goede zaken doen, Bedum moet hopen op driepunter

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Ook deze week weer de vooruitblikken van diverse wedstrijden in het amateurvoetbal van de diverse clubs uit de regio. Wedstrijden die vaak van cruciaal belang zijn in de strijd tegen degradatie of een kampioenschap/ promotie.

Eenrum krijgt zondag Gruno op bezoek voor zijn zevende thuiswedstrijd van het seizoen. De Eenrumers wonnen zondag met 1-2 van SVMH en dat was nodig ook. Niet dat er direct paniek was bij de roodbaadjes maar door het verlies van een week eerder tegen VVK moest men toch weer wat naar beneden kijken wat de ranglijst betrof. De driepunter in Niebert kwam dan ook als geroepen. Zondag wacht met Gruno een tegenstander die zondag met 4-0 van TLC won. Een resultaat dat er voor zorgde dat Gruno met 22 punten uit veertien wedstrijden op een vijfde plaats staat. De Eenrumers staan met 18 punten uit veertien duels twee plaatsen lager en kunnen bij winst echt aansluiting krijgen met de bovenste zes ploegen die allen 21 punten of meer hebben. In Groningen werd het eerder dit seizoen een 3-1 zege voor de stadjerders maar in deze wedstrijd waren er voldoende kansen voor een beter resultaat. Wat dat betreft hebben de mannen van Ronald Bouwman dus nog wat goed te maken.

SV Bedum-zondag ontvangt thuis TLC uit Leek. De Bedumers zitten duidelijk in de hoek waar de klappen vallen want ook zondag tegen Engelbert werd er een nederlaag geleden. Dat zorgt er voor dat het gat naar Meeden, dat op een voorlaatste plaats staat, vijf punten bedraagt waarbij de paarshemden ook nog eens twee duels meer hebben gespeeld. Wil SV Bedum niet nog verder achterop raken dan moet er zondagmiddag gewonnen worden van middenmoter TLC. Met in het achterhoofd dat Meeden tegen medekoploper ASVB, samen met MOVV, zou dat prachtig nieuws zijn voor Dick Visser die zijn contract in Bedum met een jaar heeft verlengd.