Voor Poolster-trainer weerzien met oude bekenden en stevige klus Noordpool

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Ook deze week weer de vooruitblikken van diverse wedstrijden in het amateurvoetbal van de diverse clubs uit de regio. Wedstrijden die vaak van cruciaal belang zijn in de strijd tegen degradatie of een kampioenschap/ promotie.

Voor Poolster-trainer Jeroen de Munck wordt zaterdag een dag met een weerzien van oude bekenden. Poolster gaat namelijk op bezoek bij HS’88 de club waar hij zijn debuut als hoofdtrainer maakte. De Winsumer werkte twee seizoenen in Hoogezand. Nu komt Jeroen de Munck echter als tegenstander naar Hoogezand om te proberen met drie punten huiswaarts te keren. Een klus die te doen moet zijn voor nummer drie Poolster tegen nummer tien op de ranglijst HS’88. Zaterdag speelde Poolster in Spijk met 2-2 gelijk tegen Middelstum dat eerst met 0-2 voorkwam. Maar door nog aanvallender te gaan spelen sleepte de thuisploeg er nog een puntendeling uit. HS’88 verloor zijn duel zaterdag tegen GEO met 3-1 en moet dus oppassen dat het niet nog meer in de onderste regionen verzeilt raakt. Voor Poolster is het zaak om Be Quick en GEO achter zich te houden waar het gaat om de belangrijke derde en vierde plaats. Plaatsen die voor een toetje in de vorm van de nacompetitie kunnen zorgen. Daarom is een winstpartij voor beide teams eigenlijk een must op sportpark De Kalkwijck.

Noordpool moet op bezoek in Groningen op bezoek bij VVK. De ploeg van Willem Kluin zal daar moeten proberen met een goed resultaat weg te komen omdat het zich op dit moment onder de streep bevindt. Onder de streep van spelen om handhaving of nog erger rechtstreeks degraderen. Noordpool verloor zaterdag nog van Corenos maar ook tegenstander VVK won zaterdag niet. De ploeg van Jacob Zwart kreeg met 1-4 klop van stadgenoot Be Quick, dat bovenin meedoet om een plaats in de nacompetitie. VVK staat op dit moment op plaats acht met 14 punten dertien duels en moet daarom nog naar beneden kijken in een klasse waar zeker onderin nog van alles kan gebeuren. Een extra handicap voor Noordpool zal verder het kunstgras op sportpark Het Noorden zijn wat van een andere kwaliteit is dan het hoofdveld in Uithuizen. Op dat veld speelde zich enkele maanden geleden een knotsgekke wedstrijd af waarin Noordpool een 3-0 voorsprong verspeelde en genoegen moest nemen met een 3-3 gelijkspel. Een scenario, een gelijkspel waar beide teams zaterdag niet op zullen zitten te wachten.