Veel strijd in Zeerijp en iedereen wil stunten tegen de koploper.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Ook deze week weer de vooruitblikken van diverse wedstrijden in het amateurvoetbal van de diverse clubs uit de regio. Wedstrijden die vaak van cruciaal belang zijn in de strijd tegen degradatie of een kampioenschap/ promotie.
              
Voor De Fivel en Godlinze staan er morgen grote belangen op het spel. Beide teams hebben de punten hard nodig om uit de degradatiezone te komen. Iedereen kan van iedereen winnen vertelde De Fivel-trainer Ronald Vermeulen deze week nog in de Ommelander Courant. Dat betekent dat iedereen van elkaar kan verliezen en wat beide teams niet kunnen gebruiken. Zowel De Fivel als Godlinze verloren vorig weekend en daarom zijn beide teams alleen maar gebaat bij een zege. Een gelijkspel is twee verliespunten zei iemand een keer en dat is ook zo. Beter een keer winnen dan twee keer gelijkspelen. In Godlinze werd het enkele maanden geleden 2-0 voor de thuisploeg en voor dat resultaat zou Peter Ernst als trainer van Godlinze direct voor tekenen. De Fivel evenals Godlinze 15 punten maar met een duel meer gespeeld zal daar precies eender over denken wat betekent dat het in Zeerijp wel eens een ‘heet’ middagje kan worden in een deze Ommelander-derby.

Op papier wordt zaterdag het duel FC LEO-De Lauwers gespeeld. Maar doordat eerder in het seizoen op verzoek van FC LEO het duel werd omgezet in een thuisduel voor de Leensters wordt het duel zaterdag op het terrein van de Lauwers gespeeld. FC LEO stevent met rasse schreden af op promotie naar de derde klasse. De formatie van Klaas van der Ploeg staat elf punten voor op nummer drie Friese Boys. Doordat er na dit seizoen twee teams rechtstreeks promoveren moet het raar lopen wil FC LEO daar niet een van de ploegen van zijn. Geen gekke dingen meer doen en je wedstrijden winnen zal voor de Leensters voldoende moeten zijn om na een jaar terug te keren in de derde klasse. Het duel in Leens eindigde eerder in het seizoen in een 6-0 overwinning voor de Oranje-brigade die zaterdag met een 5-1 uitoverwinning uit Sumar huiswaarts keerden. Maar ieder duel is weer anders weet men ook in Leens want iedere tegenstander wil dolgraag voor een stunt tegen de koploper zorgen.En dat zal zaterdag in Warfstermolen niet anders zijn.