Zware klus Loppersum en kansen voor Noordwolde

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Ook deze week weer de vooruitblikken van diverse wedstrijden in het amateurvoetbal van de diverse clubs uit de regio. Wedstrijden die vaak van cruciaal belang zijn in de strijd tegen degradatie of een kampioenschap/ promotie.
            
Loppersum
moet zaterdag op bezoek bij CSVH uit Hoogkerk. De Lopsters speelden zaterdag hun eerste wedstrijd na de winter tegen The Knickerbockers wat in een 2-2 gelijkspel eindigde. CSVH speelde ook gelijk en dat gebeurde in een duel tegen Noordscheschut met veel strijd, goals en rode kaarten. Een eindstand van 5-5 en vijf rode kaarten was het resultaat. Dat zorgde er wel voor dat de Hoogkerkers aardig uit de winter zijn gekomen want een week eerder werd thuis met 4- 1 van ONR gewonnen. Dat betekent een stevige klus voor Loppersum tegen een ploeg die veertien van zijn in totaal twintig punten in thuisduels binnen haalde. Loppersum heeft in zijn nu toe gespeelde uitduels, zeven in totaal, vier punten gescoord. In theorie betekent dat CSVH als favoriet gezien mag worden in een duel waarin Loppersum eigenlijk moet winnen om wat een start te maken richting een paar plaatsen hoger op de ranglijst.

Noordwolde kreeg zaterdag een 3- 1 nederlaag te verwerken tegen Appingedam. Zaterdag wacht er een tegenstander van een ander kaliber als Helpman in Noordwolde langs komt. Die ploeg staat op een voorlaatste plaats en als Noordwolde niet verder wil zakken zou een driepunter welkom zijn. Want ook in 3C kan iedereen van iedereen winnen wat er voor zorgt dat Noordwolde nog steeds een beetje naar beneden moet kijken. Met een wedstrijd meer en zes punten voorsprong op nummer elf Godlinze is het namelijk nog wel even uitkijken. Helpman speelde na de winter al twee duels waarin het een keer gelijkspeelde en een keer verloor dus wat betreft liggen er zeker mogelijkheden voor de mannen van Roy Kamps.