Een gelijkspel voor SV Bedum en De Heracliden.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Ook deze week weer de vooruitblikken van diverse wedstrijden in het amateurvoetbal van de diverse clubs uit de regio. Wedstrijden die vaak van cruciaal belang zijn in de strijd tegen degradatie of een kampioenschap/ promotie.

SV Bedum won zaterdag met 2-0 van PKC’83. Een resultaat waardoor de ploeg van René Wollerich zich op een zevende plaats nestelde. Een gegeven is dat SV Bedum de laatste jaren na de winterstop meer punten pakt dan voor de winter. Daar zijn de Bedumers nu ook mee begonnen want met vier punten uit twee duels kun je niet van een slechte start spreken. Zaterdag wacht koploper HZVV dat dinsdagavond vierdeklasser Pelikaan via strafschoppen uitschakelde in het bekertoernooi. De koploper uit Hoogeveen speelde zaterdag zijn eerste wedstrijd van dit seizoen tegen Buitenpost en dat duel eindigde in 2-2. Dat zou kunnen betekenen dat de Hoogeveners niet lekker uit de winter zijn gekomen en daar dus kansen voor de paarshemden liggen. Kansen om met minimaal een punt huiswaarts te keren.
De Heracliden gaat op bezoek bij ONR Roden. Beide ploegen speelden al twee keer tegen elkaar want ook in het bekertoernooi kwamen beide teams elkaar tegen. Twee keer werd er in Uithuizermeeden gespeeld en beide keren werd het een nipte 0-1 nederlaag voor de mannen van Jan Medema. Dat waren overigens duels zonder Robin Zuidema die er zaterdag wel bij zal zijn. De spits maakte zaterdag na vijf maanden zijn rentree na zijn dubbele beenbreuk en het ziet er naar uit dat Zuidema zaterdag direct vanaf de aftrap gaat beginnen. Dat zal ‘Hera’ waarschijnlijk wat meer vertrouwen geven en wat ze misschien wel een eerste punt gaat opleveren. Gezien de eindstanden in de twee eerdere duels moet dat mogelijk zijn. Verder is ONR na de winter met twee nederlagen aan het tweede gedeelte van het seizoen begonnen zodat ook die ploeg niet zal overlopen van zelfvertrouwen.