De punten blijven in Winsum en Ten Boer.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Ook deze week weer de vooruitblikken van diverse wedstrijden in het amateurvoetbal van de diverse clubs uit de regio. Wedstrijden die vaak van cruciaal belang zijn in de strijd tegen degradatie of een kampioenschap/ promotie.VIBOA
deed zaterdag prima zaken in het duel tegen mede-degradatie kandidaat VEV’67. Er werd in Leek namelijk met 1-3 gewonnen wat de Winsumers drie belangrijke punten opleverde. Zaterdag wacht er in Winsum weer een tegenstander uit de onderste regionen waar de thuisploeg punten tegen kan pakken. BCV is dan de opponent in een duel wat wederom cruciaal genoemd mag worden. Weet VIBOA zaterdag de drie punten in eigen huis te houden tegen BCV, dat met vijf punten voorsprong maar met een wedstrijd meer gespeeld twee plaatsen boven het team van Zephnad Wattimury staat, krijgt het namelijk weer aansluiting bij de overige ploegen. Dat betekent dat er dan nog voldoende mogelijkheden voor VIBOA zijn om degradatie te ontlopen. De Winsumers hebben daar als enige team nog veertien duels voor omdat de teller in Winsum nog maar op twaalf wedstrijden staat. In Bergum werd het eerder dit seizoen nog een 4-3 nederlaag voor de Winsumers maar ik verwacht dat VIBOA zaterdag aan het langste eind trekt en de drie punten in eigen huis houdt.

Omlandia won zaterdag van Oranje Nassau en klom daarmee niet alleen naar de derde plaats op de ranglijst maar deed ook voor de tweede periode prima zaken. Met een wedstrijd minder staan de Ten Boersters namelijk drie punten achter op Buitenpost dat op dit moment met 14 punten uit zeven duels aan de leiding gaat in de tweede periode. Zaterdag komt DZOH in Ten Boer op bezoek en die ploeg kwam wat matig uit de winterstop getuige de 1-5 thuisnederlaag tegen Olde Veste’54. Of de nederlaag bij de gasten, die thuis met 2-0 van Omlandia wisten te winnen, door zal werken moet zaterdag blijken maar op papier moet een hernieuwde overwinning voor de Ten Boersters mogelijk zijn.