Puntendeling in Stedum en stunt in Baflo

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De weerprofeten die qua weer een rustige week voorspelden hadden het bij het juiste eind. Dat betekent dat er volop gevoetbald gaat worden en waar ook de vijfde klasse E van het zaterdagvoetbal onderdeel van zal zijn. Het programma in die klasse werd vorige week nog afgelast maar werd voor dit weekend opnieuw vastgesteld.

Afbeeldingsresultaat voor foto voetbal

Stedum
en ZEC binden vanmiddag in Stedum de strijd aan om de door beide teams felbegeerde drie punten. De thuisploeg kan die goed gebruiken wil men nog een rol van betekenis spelen en de Zandeweersters zullen een driepunter als een eerste stap omhoog zien omdat ZEC voor de winter nog niet dat liet zien wat velen verwacht hadden. Zo liep de aanval van de Zandeweersters voor de winter niet echt gesmeerd want de zes goals van goaltjesdief Ronny Bakker steken schril af tegen de kwaliteiten van de spits die weer terugkeerde van zijn periode bij Poolster. In het met 6- 4 gewonnen oefenduel tegen DIO Groningen scoorde Bakker echter vier keer wat betekent dat zijn vorm aan het terugkomen is. Stedum heeft in Jacco Santing dit seizoen een spits die al dertien keer heeft gescoord en verder heeft Leendert Nieborg nog acht spelers die al een of meerdere keren hebben gescoord tegen over ZEC dat naast Ronny Bakker drie spelers meeneemt naar Stedum die voor hun team hebben gescoord. In Zandeweer werd het een spectaculaire 5-6 overwinning voor Stedum en de verwachting is dan ook dat het ook vandaag geen 0-0 zal blijven. Een gelijkspel zou mij niet verbazen en daarom een ‘3’ voor het duel Stedum-ZEC.

Rood Zwart ontvangt nummer twee SGV wat gezien mag worden als een lastige te nemen obstakel. De Bafloërs verloren eerder in Schildwolde nog met 4-0 en ook vandaag zal het een hele klus worden om een goed resultaat neer te zetten. SGV beschikt over een aardig spitsenkoppel want Henk Jansma en Jos Hoeksema hebben er gezamenlijk al zesendertig goals inliggen. Het scoren van goals gaat bij de thuisploeg tot nu toe wat stroef maar wie weet heeft de winterstop het team goed gedaan en zit een stunt er tegen SGV in. Dat zou gezien de grilligheid van het team prima kunnen want dat als de neuzen goed staan dan is het een ploeg die van iedereen kan winnen en daarom een ‘1’ in Baflo.