VVSV'09 pakt een punt en kleine nederlaag KRC

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De weerprofeten die qua weer een rustige week voorspelden hadden het bij het juiste eind. Dat betekent dat er volop gevoetbald gaat worden en waar ook de vijfde klasse E van het zaterdagvoetbal onderdeel van zal zijn. Het programma in die klasse werd vorige week nog afgelast maar werd voor dit weekend opnieuw vastgesteld.

Afbeeldingsresultaat voor foto voetbal
VVSV’09
ontvangt daardoor in Ulrum nummer drie Harkstede voor zijn eerste competitieduel na de winterstop. De fusieclub uit Ulrum/Zoutkamp presteerde voor de winter niet echt geweldig en zal daar in het tweede deel van het seizoen graag verandering in willen aanbrengen. In Harkstede werd het eerder in het seizoen 3-2 voor de thuisploeg waar het team van Jaap van der Ploeg tekort mee werd gedaan. Een gelijkspel of een overwinning had er toen zeker ingezeten voor VVSV’09 maar het geluk ontbrak toen een beetje om tot dat resultaat te komen. Daarom zal Jaap van der Ploeg zeker kansen zien voor zijn team tegen een Harkstede dat in theorie aan de leiding gaat in 5E doordat het met een duel minder twee punten achterstand heeft op koploper Wagenborger Boys. Dat betekent dat het in Ulrum een lastige klus gaat worden voor de thuisploeg maar toch denk ik dat VVSV’09 minimaal een punt uit het duel gaat slepen. Dus een ‘3’ voor VVSV’09-Harkstede.

SIOS en KRC nemen het in Sauwerd tegen elkaar op. De ploeg van Erwin Molog zal ongetwijfeld de prima serie van voor de winterstop willen doortrekken. SIOS behaalde toen in de laatste vijf duels dertien punten doordat het alleen in het uitduel tegen Harkstede met 0-0 gelijkspeelde. Voor de Kantens Robben Combinatie liggen de zaken anders wat daar wacht men nog op zijn eerste punten. Trainer Bert Knapper deed voor de winter de uitspraak dat hij en zijn ploeg als doelstelling hebben om tegen minder zware nederlagen aan te lopen en van de hatelijke nul af te komen. Of dat laatste in Sauwerd gaat lukken is de vraag maar een nederlaag die beneden de 0-8 blijft die er eerder in het seizoen in Kantens op het scorebord stond moet mogelijk zijn. SIOS-KRC een ‘1’.